Atgal

Kamerinis muzikinis spektaklis „Lietuviškų romansų vainikas“

Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namai (Energetikų g. 7)
Lapkričio 5 d. 18.30 val.

Emocijomis spindinti, jausmais žaižaruojanti atminties karūna žmonėms ir laikui, kuriame jie kūrė  idealų tėvynės Lietuvos, jos žmonių, gamtovaizdžių, istorinių žygių paveikslą, iš kurio dabar, su nerimu žvelgdami į ateitį, semiamės vilties, tikėjimo ir meilės.

Žiūrovams skleidžiasi tarpukario Lietuvos Laikinosios sostinės meno salonų gyvenimo atspindžiai  scenose apie meninės bohemos nuotykius, šėliones, nusivylimus, svajones. Legendinių asmenybių - Maironio, K. Binkio, J. Tumo–Vaižganto, J. Aisčio, B. Brazdžionio, V. Mačernio, S. Nėries – žinomi ir nežinomi – portretų štrichai ryškėja per amžininkų prisiminimus bei jų pačių gyvenimo geismo kupiną kūrybą.

Spektaklyje „keliaujama“ Lietuvos romanso keliu iš kaimo į miestą. O mieste į profesionalių kompozitorių kūrybą. Skamba ne tik Lietuvos romansų karaliaus A. Kačanausko kūriniai, bet ir J. Naujalio, J. Tallat-Kelpšos, A. Raudonikio, A. Bražinsko romansai. Žiūrovai turi džiaugsmą išgirsti svajingus B. Dvariono fortepijoninius kūrinius.

 

Režisūrinis sprendimas – romantiškas, vaidybinis, emocionalus, šelmiškas, žaismingas – atspindi madingo XX a. pirmoje pusėje muzikinio-literatūrinio meno salono atmosferą.

Žiūrovai turi galimybę pavakaroti A. Kačanausko namų salone, pasvajoti Maironio salone, pasiklausyti J. Naujalio dainų, apsilankyti Konrado kavinėje, nukeliauti drauge su K. Binkiu į Palangą, drauge su S. Nėrimi eiti per lūžtantį meilės ledą... Ir sustiprėti tikėjime, kad Grožis gali išgelbėti pasaulį.

Scenografija iš detalių fragmentiškai kuria  meno salono įvaizdį.

Kostiumai – XX a. trečio ir ketvirto dešimtmečio stiliaus, madingi tiek Kaune, tiek Paryžiuje...

Virginija Kochanskytė – režisierė, aktorė
Edita Zizaitė – pianistė
Giedrė Zeicaitė – dainininkė

Trukmė – 60 min.

Įėjimas su kvietimais. Kvietimus galima pasiimti Šiaulių kultūros centro kasoje arba Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose.
Į spektaklį reikalinga išankstinė registracija ir galimybių pasas.

Visa XII respublikinio mėgėjų teatrų festivalio „Pulsas“ programa čia.


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2021-10-28 08:59