Atgal

Tragedija „Medėja“

Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro Juozo Vaičkaus skrajojamojo teatro spektaklis „Medėja“ pagal Ž. Anujį ir Euripidą.

Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namai (Energetikų g. 7)
Lapkričio 6 d. 17 val.

Euripido tragedijoje ir Ž. Anujo pjesėje persipina išdavystė, pavydas, kerštas, vaikžudystė, raganavimas, prieštaringumas ir daugelis kitų blogio dedamųjų.

Su šiomis dienomis sieja savijauta svetimame krašte, vienišumas ir atskirtis bendruomenės užribio patyrimas ir iš to kylančios baimės bei priešiškumas.

Kita spektaklio plotmė – amžinas žmogaus likimo klausimas. Į daugelį klausimų apie gėrį, tiesą, laisvę nėra ir negali būti aiškių, vienareikšmių atsakymų. Kitaip vėl paskęstume fanatizme, į gyvenimo arena vėl išeitų galia, smurtas, visada atsisukantis prieš save – mitinė gyvatė, ryjanti savo uodegą.

Režisierius – Martynas Januška
Dailininkas – Aleksandras Novak
Kompozitorius – Saulius Petreikis
Trukmė – 75 min.

Skrajojamasis Juozo Vaičkaus teatras, oficialiai gyvavęs 1911–1914 m., Mažeikių kultūros centro direktorės Kristos Kinčienės ir mokytojo eksperto Martyno Januškos iniciatyva atgimė Mažeikiuose beveik po 100 metų. 2010-aisiais suvaidintas pirmasis J. Vaičkaus pastatytas spektaklis pagal Žemaitės ir Gabrielės Petkevičaitės-Bitės komediją „Velnias spąstuose“ (rež. M. Januška).

Atgimusiam teatrui suteikta mėgėjų meno kolektyvų I kategorija.

Į spektaklį reikalinga išankstinė registracija ir galimybių pasas.

Visa XII respublikinio mėgėjų teatrų festivalio „Pulsas“ programa čia.

Gintauto Aleknos nuotr.


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2021-10-19 08:57