Atgal

XII respublikinis mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas“ – atidarytas

Pirmąjį lapkričio penktadienį, Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose prasidėjo XII respublikinis mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas“. Atidarymo dieną scenoje buvo rodomi du spektakliai, sutraukę pačių mažiausių teatro gerbėjų ratą bei ištikimiausius muzikinio spektaklio žanro žiūrovus.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Festivalį remia Šiaulių miesto savivaldybė. Renginys – nemokamas.


Pirmasis festivalio spektaklis buvo skirtas vaikams, tėvams. Nuotaikingą pasirodymą žiūrovams dovanojo Naisių vasaros teatras, kuris pristatė spektaklį „Pasaka apie obuolius ir kitus Obelių gyventojus“ (pagal V. V. Landsbergio knygą „Obuolių pasakos ir kriaušių“). Šis spektaklis savo muzikos ir judesio derme pakerėjo ne tik pačius mažiausius spektaklio žiūrovus, bet kartu ir į spektaklio siužetinę liniją įtraukė juos palydėjusius suaugusiuosius.

Vakarinis aktorės Virginijos Kochanskytės, pianistės Editos Zizaitės, dainininkės Giedrės Zeicaitės muzikinis spektaklis „Lietuviškų romansų vainikas“ – oficialiai atidarė XII respublikinį mėgėjų teatrų festivalį „Pulsas“. Susirinkę žiūrovai, galėjo pamatyti ir pajausti Lietuvos romanso kelią iš kaimo į miestą. O spektaklio režisierės ir aktorės Virginijos Kochanskytės režisūrinis sprendimas atspindėti madingo tarpukario Lietuvos įvaizdį tiek aprangos detalėse, tiek bandant atkurti XX a. pirmos pusės muzikinio-literatūrinio meno salono atmosferą, dar labiau susirinkusiesiems leido įsijausti į tuometinius meninės bohemos nuotykius ir potyrius.

Tradicinis festivalis šiais metais siūlo šešis skirtingo žanro spektaklius, pritaikytus įvairioms amžiaus grupėms ir tenkinantis kiekvieno žiūrovo meninį skonį.

Organizatoriai primena, kad lapkričio 6 d. (šeštadienį) 17 val. bus rodomas Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro Juozo Vaičkaus skrajojamojo teatro spektaklis „Medėja“.

Atkreipiame dėmesį, kad patekimas į Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namus galimas tik turint galimybių pasą.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, tel. +370 615 83 983, e. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2021-11-06 08:47