Atgal

Populiariausių pasakų vaikams istorijas šokio kalba pristatė Šiaulių kultūros centro „Aušrelės“ šokėjai

Gruodžio 14–15 d. Šiaulių kultūros centras prisipildė vaikų klegesio ir juoko. Čia dvi dienas buvo rodoma choreografinė pasaka „Svečiuose pas pasaką“, kurią pristatė Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“ (meno vad. M. Kosaitis, meno vad. asist. V. Adomėnaitė-Butnorienė). Teatralizuotame šokio spektaklyje žiūrovai galėjo atpažinti visiems gerai žinomas pasakas, o pasirodymą užbaigė pats Kalėdų Senelis.


Šokio spektaklio premjera įvyko dar šio rudens pradžioje – tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ metu, tačiau kolektyvas nestovėjo vietoje ir šventiniam laikotarpiui rengė naują, kalėdinį pasakos variantą. Klasikinio, charakterinio ir šiuolaikinio šokio leksika parengta choreografinė pasaka jaunąjį žiūrovą nukėlė į nepamatuojamą ir neapčiuopiamą pasakų pasaulį bei pakerėjo išmoningu šokio pastatymu, personažų sceniniais kostiumais ir scenografija.

Teatralizuotame spektaklyje buvo galima atpažinti „Pelenės“, „Snieguolės ir septynių nykštukų“, „Alisos stebuklų šalyje“ ir kitų garsių pasakų veikėjus, kuriuos įkūnijo per šimtas choreografijos studiją „Aušrelė“ lankančių vaikų, kurių amžius svyruoja nuo 4 iki 16 metų.

Choreografinė pasaka „Svečiuose pas pasaką“ sulaukė didelio susidomėjimo, kad buvo rodoma net keturis kartus. Po renginio vaikai vienas su kitu dalijosi įspūdžiais bei bandė atspėti, kokios pasakos ir personažai buvo vaizduojami šokio istorijoje.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ kultūrinės veiklos vadybininkė Zita Mundinienė, tel. +370 678 36 701, e. p. zita.mundiniene@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2021-12-16 09:58