Atgal

Choreografinė istorija „Tylos garsai“ žiūrovus įtraukė į garsų paiešką

Gruodžio 18-osios popietę Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose įvyko premjera – choreografinė istorija „Tylos garsai“. Istorijoje buvo pasakojama apie garsų paieškas bei ilgą kelionę bandant pradingusius garsus surasti. Spektaklis skirtas visai šeimai, tad salė greitai prisipildė vaikų šurmulio ir juoko.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Pristatomoje premjeroje pirmą kartą ant didžiosios scenos užlipo mažieji choreografijos studijos „Impresija“ (meno vad. I. Al Shammas) šokėjai, kurių amžius 3–12 metų taip pat kartu pasirodė ir Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“ (meno vad. M. Vaitkevičius), kurios vadovas – Modestas Vaitkevičius – ir režisavo šią istoriją.

Choreografinėje istorijoje pasakojama apie tai, kaip pikta teta nebegalėjo pakęsti nuolat dūkstančių vaikų ir kalėdinio šurmulio, tad atėmė visus garsus, bet paliko tik spengiančią tylą, nuo kurios net pradėdavo spengti ausyse. Nebuvo girdėti nei automobilių šurmulio, nei varnų karksėjimo, nei šunų lojimo, nieko. Tad pagrindiniai istorijos herojai Hi hi, Ha ha ir Ho ho išvyko į tolimą, nuotykių kupiną kelionę tam, kad surastų ir susigrąžintų pradingusius garsus.

Kalėdinė istorija į Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namus sukvietė rėkyviškius ir šiauliečius, kurie aktoriams ir režisieriui negailėjo gausių plojimų.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, tel. +370 615 83 983, e. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2021-12-19 09:06