Atgal

Rėkyvos renginyje „Europa – tai mes“ įprasminta suvienytos Europos idėja

2018 m. gegužės 9 d. prie Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namų (Energetikų g. 7) vyko Europos dienai skirtas renginys „Europa – tai mes“. Šiltą pavasario popietę susirinkę šventės svečiai ir dalyviai linksmai pramogavo – dalyvavo įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse ir edukaciniuose užsiėmimuose, klausėsi nuotaikingo meno kolektyvų bei muzikinės grupės „MONO“ koncerto.


Į šventę Rėkyvoje susibūrė visi, norintys ypatingai paminėti dieną, kuri simbolizuoja taiką ir vienybę Europoje. Renginio metu netrūko kūrybinių ir edukacinių veiklų visai šeimai – mažesnieji leidosi į  komiksų lobių paieškas, vyresnieji viktorinoje tikrinosi savo žinias apie Europos Sąjungą. Didelio jaunimo dėmesio sulaukė kūrybinių dirbtuvių alėja, kuriose vaikai ir suaugusieji patys gaminosi apyrankes ir ženkliukus, o mažiausieji šventės dalyviai labiausiai norėjo pasipuošti savo veidukus įvairiais piešinukais. Renginio metu susirinkusieji buvo pavaišinti įvairių Europos šalių tradiciniais skanėstais ir arbata.

Šventės dalyviai ne tik buvo  įtraukti į įvairias interaktyvias veiklas, bet ir klausėsi įvairių meno kolektyvų koncerto. Skambiomis dainomis žiūrovams širdis šildė ir smagią nuotaiką kūrė kūrybinis ugdymo centras „Mikitukas“, Salduvės progimnazijos muzikos studija, Šiaulių kultūros centro vaikų vokalinis ansamblis „Lašeliai“ ir vokalinis ansamblis „Romantika“. Meninės raiškos mokykla „Incognito“ ir Šiaulių kultūros centro šokių studija „Repeticija“ meninę programą užpildė grakščiais šokių pasirodymais. Nenuvilti buvo ir mėgstantys trankesnę muziką – antroje muzikinės programos dalyje jaunimą linksmino energingas ir nuoširdus šiauliečių muzikinės grupės „MONO“ koncertas.

Renginio metu buvo nuvelta viena didžiulė pirštinė, simbolizuojanti Europos Sąjungą ir joje esančias šalis. Dalyviams buvo priminta, kodėl švenčiama Europos diena ir ką reiškia būti Europos Sąjungos piliečiu. Šventės metu netrūko pramogų, nuotaikingo šurmulio ir gerų emocijų.

Šventės organizatoriai – Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka, partneris – Šiaulių profesinio rengimo centras, rėmėjas – Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

 

Editos Varkalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų – Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje.




Atnaujinta: 2018-05-15 09:44