Atgal

Tautodailininkės Salvijos Zakienės kūrybinių darbų paroda „Grafiniai žaidimai“

Tautodailininkės Salvijos Zakienės kūrybinių darbų paroda „Grafiniai žaidimai“


Rėkyvos kultūros namai
Balandžio 3 d. – gegužės 31 d.

TRUMPAI APIE PARODĄ…

Meną reikia jausti, o ne suprasti.

Remy De Gourmont

Pristatydama šią grafikos darbų parodą, pirmiausiai noriu padėkoti Rėkyvos kultūros centro darbuotojoms, o ypač gerbiamajai Daliai. Mūsų pažintis prasidėjo prieš kelis metus ir čia eksponuojama paroda jau ne pirmoji. Smagu, kad mane prisimena ir pakviečia sugrįžti.
 
Parodoje „Grafiniai žaidimai“ eksponuojami naujausi mano grafikos darbai, ir tik keli darbai iš 2017 metų kolekcijos. Kūryboje dėmesį skiriu grafinei raiškai, domiuosi iliustracija. Kompozicijose naudojamos linijos, taškai, dėmės, įvedama spalva, kuri pagyvina juodo tušo ir balto popieriaus spalvų derinius.  Šiems darbams atlikti buvo naudojamos pagrindinės priemonės – tušas, plunksna, popierius, markeriai.
 
Peržvelgus žaismingus piešinius, mėginau apibendrinti parodą, pavadindama „Grafiniais žaidimais“.  Kodėl žaidimai? Vaikystėje mes renkamės žaidimus, turime patinkančias veiklas. Piešimas – mano vienas įdomiausių „žaidimų“, galima įvardinti, pomėgių, aistrų liko iki šiol. Kartais galiu pavadinti šį pomėgį darbu ir tai, manau, nėra blogai, nors įkvepiančios mūzos reikalingos. Nors jei jų lauksi, gali ilgai laukti… O jei jos neateis, tai nieko ir nepadarysi dienų dienas. O daryti ilgas pertraukas nepatartina.
 
Dauguma naujausių darbų – miniatiūros, maži piešinėliai. Galbūt kai kurie motyvai, kiek naivoki, tačiau norėtųsi, kad žiūrovą darbai nuteiktų pozityviai, pakrautų teigiamos energijos, išspaustų šypseną. Kiekvienas kūrėjas renkasi, ką nori savo kūryba pasakyti, kokiomis mintimis pasidalinti, kokius jausmus išreikšti.
 
Nepamenu savo pirmojo piešinio, tačiau domėjimasis menu, įtraukė į nesibaigiantį kūrybinį procesą. Esu dėkinga savo Mamai, pirmiesiems mokytojams, kurie mane skatino eiti ten, kur širdis liepia. Šilti prisiminimai iš Dailės mokyklos laikų. 1997 m. baigiau Panevėžio Dailės mokyklą, specializacija – grafika. 2004 m. baigiau studijas Šiaulių universitete, Menų fakultete. Rengiu personalines grafikos darbų parodas. 
 
Parodoje eksponuojamos darbų reprodukcijos. Paroda veiks nuo balandžio 1 d. iki gegužės 1 d. Rėkyvos kultūros centre. Kviečiu apžiūrėti parodą.
 
Jei susidomėjote mano kūryba, galite plačiau rasti informacijos šiuose tinklapiuose: www.paveikslai.lt ir https://www.facebook.com/salvijosgalerija.
Su pagarba,

Parodos autorė Salvija Zakienė

 

APIE AUTORĘ

Salvija Zakienė: „Man svarbu kurti, nesustoti, tobulėti…“

 

Biografija 
Gimė 1980 m. Panevėžyje, Lietuvoje.
Esu dailininkė.
Dailės žanras – fantastiniai paveikslai.
Meno technika – grafika.

Domėtis menu, kurti pradėjau ankstyvoje vaikystėje. Nepamenu savo pirmojo piešinio, tačiau noras kurti įtraukė mane į nesibaigiantį kūrybinį procesą, kuris tęsiasi iki šiol. Kūryba man visada buvo svarbi kaip saviraiškos priemonė, leidžianti išreikšti ir atskleisti save. Mintis, idėja – kūrybinės energijos variklis, neleidžiantis sustoti pusiaukelėje.

Kūryboje dėmesį skiriu grafinei raiškai. Darbams atlikti naudojamos pagrindinės priemonės – tušas, plunksna, popierius, markeriai. Domiuosi ir spausdintine grafika. Mano paveiksluose žiūrovas gali persikelti į kitokį, dar nematytą, neatrastą fantazijų ir paslapties kupiną pasaulį. Įkvepiantys šaltiniai – mane supanti aplinka, gamta, gyvūnija ir augmenija, žmonės, su kuriais bendrauju, žmonių santykiai, išgyventos vienokios ar kitokios emocijos, situacijos iš gyvenimo.

Rengiu personalines grafikos darbų parodas.

Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2018-05-02 11:55