Atgal

Ukrainiečiai ir lietuviai susitiks renginyje „Šeimos diena su Ukraina“

2022 m. gegužės 15 d. 11 val. Šiaulių kultūros centre (Aušros al. 31) vyks išskirtinis renginys „Šeimos diena su Ukraina“. Tarptautinę šeimos dieną organizuojama iniciatyva skirta nuo karo bėgantiems ukrainiečiams Šiauliuose ir juos priglaudusioms lietuvių šeimoms. Organizatoriai atskleidžia, kad įvairiomis veiklomis, šventiniu jaunųjų šiauliečių koncertu renginio dalyviai bus kviečiami susipažinti, ugdyti šeimų ir tautų draugystę.
Organizatoriai – Šiaulių kultūros centras, Šiaulių menų mokykla, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Šiaulių skyrius, Šiaulių „Juventos“ progimnazija.
Būtina išankstinė registracija.


Tarptautinė šeimos diena minima nuo 1994 metų. Tą dieną šventiniais renginiais pagerbiamas šeimos institutas, kalbama apie šeimos vertybines nuostatas, diskutuojama apie problemas ir ieškoma joms sprendimo būdų. Tarptautinę šeimos dieną Šiauliuose taip pat organizuojama renginių, skatinančių vertinti ir globoti šeimas.

„Įprastai šeima laikome nedidelę grupelę žmonių, susijusių kraujo ryšiais, tačiau šiandieninė ypač sudėtinga geopolitinė situacija išplėtė termino reikšmę. Su karo siaubus išgyvenančiais ukrainiečiais, prisiglaudusiais mūsų šalyje, Šiauliuose, tapome viena didelė šeima. Renginys, kuriame susitiks ne tik čia apsistoję ukrainiečiai, bet ir tie šiauliečiai, kurie ištiesė pagalbos ranką, manome, tik sustiprins, dar labiau suartins mūsų padidėjusią šeimą“, – sako Šiaulių menų mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Lesauskienė.

Organizatoriai atskleidžia, kad pagrindinis renginio tikslas – padėti integruotis, paskatinti lankytis kultūros, švietimo įstaigų renginiuose, įsitraukti į įvairias siūlomas veiklas. „Tik aktyviai bendraujant, draugaujant tapsime didele šeima ir padėsime vieni kitiems atrasti ramybę, saugumo jausmą“, – įsitikinusi Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Iš anksto užsiregistravę ir į renginį atvykę dalyviai turės aplankyti keletą skirtingų stotelių įvairiose Šiaulių kultūros centro erdvėse ir atsipalaiduoti dalyvaujant judriuosiuose žaidimuose, šokių pamokose, gaminant ženkliukus, kepant sausainius, įsitraukiant į tradicinių amatų edukacinius užsiėmimus ar žiūrint filmą. Pasak organizatorių, specialiai tėveliams bus sukurta atskira poilsio erdvė, kurioje, tikimasi, jie aptars aktualius klausimus, dalysis patirtimi ir informacija.

Finalinio renginio akcentu taps šventinis koncertas, kuriame dalyvaus vaikų ir jaunimo kolektyvai: Šiaulių menų mokyklos muzikos studija „En-den-du“, Šiaulių lopšelio-darželio „Kregždutė“ vokalo grupė „Mažosios kregždutės“, Šiaulių lopšelio-darželio mergaičių vokalinis ansamblis „Mažosios žirniukės“, Šiaulių „Juventos“ progimnazijos kolektyvai ir solistai: vokalinis ansamblis „Mergaičiukės“, smuikininkų ansamblis bei solistės Mėta Barzelytė ir Fausta Burškytė.

Įvairios renginio veiklos ir užsiėmimai primins, kokią didelę reikšmę visuomenėje turi šeima.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad į renginį reikalinga išankstinė registracija. Užsiregistruoti galima internetu: https://bit.ly/37teBkw

Informaciją teikia Komunikacijos skyriaus vedėja Irma Grinevičienė, tel. +370 671 42 955, e. p. irma.grineviciene@siauliukc.lt 




Atnaujinta: 2022-05-10 11:09