Atgal

Kvietimas teikti informaciją apie planuojamus renginius miesto šventėje „Šiaulių dienos 786“


Rugsėjo mėnesį šiauliečius ir miesto svečius vėl pakvies didžiausias miesto renginys – „Šiaulių dienos 786“. Numatoma, kad miesto šventė vyks 2022 m. rugsėjo 9–10 d. su skambiu šūkiu „#ŠiauliaiŠviečia“. Viliamasi, kad organizuojamais renginiais bus atkreiptas visuomenės dėmesys, užtikrintas turiningas ir prasmingas kultūros ir meno įvykių kupinas laisvalaikis šiauliečiams ir miesto svečiams.

Pagrindinės kūrybinių iniciatyvų vietos: Pėsčiųjų bulvaras (Vilniaus g.), kuriame šurmuliuos šventinis prekymetis, vyks XV tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ ir „Rudens mozaika“ dalyvių pasirodymai, Dainų parkas kvies pasinerti į mistinį pasaulį su šviečiančiomis instaliacijomis, Saulės Laikrodžio aikštėje bus galima mėgautis „Sidabrinės gervės naktys 2022“ filmų peržiūra,Prisikėlimo aikštėje vyks vaikus ir jaunimą įtraukiantys renginiai, o šeštadienį, vidurnaktį, visi galės mėgautis Vilniaus dovana Šiaulių miestui – muzikos, šokio, vaizdo projekcijų sinteze „Vilniaus sapnas“. Pirmą kartą Šiauliuose Talkšos ežero pakrante vyks  pasaulio motorlaivių čempionatas, kurie kvies įspūdingam reginiui.  

Po keleto metų pertraukos į miesto šventę vėl grįš šventinė eisena ir motorizuota kolona, atvesianti eisenos dalyvius į Šiaulių miesto centrinio parko estradą, kurioje vyks didieji šventiniai koncertai. Gražiu šventės atidarymo akcentu taps Šiaulių miesto švietimo įstaigų chorų bei visų šiauliečių pasirodymas ir grupės „Kitava“ atliekamos dvi dainos – „Lietuva“ (muzika ir žodžiai Kipro Mašanausko) ir „Žemė mano“ (muzika ir žodžiai grupės „Kitava“). Tad visi norintys kartu dainuoti kviečiami skambiai paskelbti miesto šventės pradžią ir tapti didžiausio Šiaulių miesto choro dalimi. Natas ir dainų žodžius galite rasti Šiaulių kultūros centro tinklapyje: https://bit.ly/3OsYtPG.

Kviečiame kultūros, švietimo, sporto, turizmo sektoriaus įstaigas, nevyriausybines organizacijas, kūrybines sąjungas prisidėti rengiant miesto šventę ir teikti informaciją apie planuojamus masinius ir kamerinius renginius, parodas, akcijas ir kitokias iniciatyvas, kad būtų galima parengti bendrą šventės renginių programą. Internete bus skelbiama rugsėjo 2–11 d. vyksiančių nekomercinių „Šiaulių dienoms“ skirtų renginių programa, o atrinkta ir tik į plačią visuomenės dalį orientuota programa bus spausdinama ir plakatuose, brošiūrose.

Informacija laukiama iki 2022 m. liepos 15 d. Laiku nepateikus informacijos, renginys bus skelbiamas tik šventės programoje internete. Visą informaciją apie renginius prašome pateikti Šiaulių kultūros centro Komunikacijos skyriaus vedėjai Irmai Grinevičienei el. p. irma.grineviciene@siauliukc.lt.

Kvietimas teikti informaciją apie planuojamus renginius miesto šventėje „Šiaulių dienos 786“

Renginio registracijos forma

Žanetos Bytautienės nuotr.




Atnaujinta: 2022-06-22 15:57