Atgal

Į Šiaulių kultūros centro gimtadienį tik su dovanomis – nuoširdžiomis šypsenomis

2022 m. liepos 26 d. 19 val. prie Šiaulių kultūros centro (Aušros al. 31) vyks Šiaulių kultūros centro gimtadienio vakarėlis. 76 veiklos metus pasitinkanti kultūros įstaiga kviečia į itin jaunatvišką vakarėlį ir ragina svarbią sukaktį paminėti ne tik linksmoje kompanijoje, bet ir su turininga kultūrine programa. Išskirtinėje šventėje šiauliečiai galės išgirsti ir matyti gerai žinomus komikus, pasimėgauti koncertu, geriau pažinti atnaujintą Šiaulių kultūros centrą ekskursijoje, vaišintis ir, žinoma, bendrauti.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginys nemokamas.


Šiaulių kultūros centras savo veiklą skaičiuoja nuo 1946 m., kai buvusiuose Liaudies namuose įsteigti Šiaulių miesto kultūros namai. Jau nuo įsteigimo pradžios čia veikė dramos kolektyvai, tautinių šokių rateliai, choras, simfoninis ir pučiamųjų orkestrai, literatų būrelis. 1962 m. Aušros alėjoje duris atvėrė nauji Šiaulių miesto kultūros namai, kurių statyba buvo didis įvykis tuometinei kultūros bendruomenei, o visai neseniai atlikta pastato renovacija leidžia įnešti naujų ir modernių kultūrinių vėjų.

Idėją švęsti įstaigos gimtadienį propaguojanti Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė įsitikinusi, kad įstaigos tradicijos, jos puoselėjamos vertybės stiprina visos bendruomenės santykius, leidžia užmegzti glaudesnį ryšį su lankytoju. „Šiaulių kultūros centras be lankytojų – tik pastatas. Mūsų kūrybos ir įkvėpimo šaltinis, galutinis tikslas – laimingas šiaulietis ar miesto svečias. Branginame kiekvieną žmogų, kuris lankosi mūsų organizuojamuose renginiuose, todėl švęsdami gimtadienį norime su visais pasidalinti geromis emocijomis, padovanoti įsimintinų akimirkų ir pabendrauti“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė D. Bačiulė.

Gimtadienio vakarėliui reginių organizatoriai parengė išties patrauklią programą. Šventėje išskirtinį „stand up“ pasirodymą „Kritę angelai“ padovanos „K2 Comedy“. Tai trijų vaikinų trupė, kurioje Antanas Sadauskas, Emilis Jokūbas ir Mantas Patarakas stengiasi iš peties, o žiūrovai nelieka abejingi ir pasineria į komedijos pasaulį. Kad vakarėlio nuotaika būtų išties šventinė, muzikuos gyvo garso grupė „Rolling box band“, kuri savo atliekamais kūriniais stengiasi nukelti į praeitį ir priminti rokenrolo muzikos kultūrą. Atlikėjai energija ir charizma užburia, tad viliamasi, kad šventės svečiai neliks pasyvūs, o mėgausis muzika, pasiners į šokių siautulį.

Šiaulių kultūros centro komanda, norintiems geriau pažinti pastato atviras ir paslėptas erdves, susipažinti su įdomiausiomis istorijos detalėmis ar nueiti ten, kur lankosi tik žvaigždės, parengė ekskursiją. Norinčiųjų pasižvalgyti po pastatą grupės bus organizuojamos vakarėlyje, tad šiauliečiai raginami nepražiopsoti unikalaus šanso.

„Koks gimtadienis be vaišių? Aišku, kad būtų nekoks, todėl pasistengėme ir būrį miestiečių pavaišinsime skanėstais“, – intriguoja D. Bačiulė.

Gimtadienio organizatoriai žada, kad vakaras bus kupinas linksmybių ir šurmulio, o svečiai raginami į šventę atsinešti ir dovaną – puikią nuotaiką.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.

Grupės „Rolling box band“ ir Šiaulių kultūros centro asmeninio archyvo nuotr.




Atnaujinta: 2022-07-26 09:09