Atgal

JAV grupės koncertuos Šiaulių kultūros centre

2022 m. liepos 29 d. 18 val. Šiaulių kultūros centre (Aušros al. 31) Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada drauge su partneriais rengia JAV a cappella grupių „Freedom’s Boombox“ ir „Pipeline Vocal Project“ koncertą, skirtą JAV ir Lietuvos diplomatinių santykių šimtmečiui paminėti. Nemokamame koncerte pasirodys profesionalios grupės, padovanosiančios šiauliečiams ir miesto svečiams unikalių savo kūrybos ir visiems puikiai žinomų, pasaulinių muzikinių kūrinių.
Renginio organizatorius – Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Lietuvoje. Partneriai: Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Amerikos skaitykla.
Renginys nemokamas. Įėjimas su kvietimais. Kvietimus galima pasiimti Šiaulių kultūros centro kasoje arba rezervuoti el. paštu kasa@siauliukc.lt.


1922 m. užmegzti Lietuvos ir JAV diplomatiniai santykiai, o atkūrus Nepriklausomybę atkurti 1991 metais, įteisino tvirtus šalių ryšius. Jungtinės Amerikos Valstijos yra nepakeičiamas Lietuvos valstybės ramstis ir saugumo garantas. Šalys, palaikydamos socialinius, ekonominius ir kultūrinius santykius, tik dar labiau stiprina ir puoselėja bendradarbiavimą. „Džiaugiuosi, kad valstybių ilgamečiam diplomatinių santykių bendradarbiavimui skirtas išskirtinis koncertas vyks Šiaulių kultūros centre. Muzika sujungia skirtingų tautų piliečius bendrystei, todėl gera prisidėti tiesiant bendradarbiavimo tiltą“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Siekdama paminėti šimtmetį ir įtvirtinti šimtamečius santykius, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada rengia a cappella grupių „Freedom’s Boombox“ ir „Pipeline Vocal Project“ išskirtinį koncertinį turą po Lietuvą ir lankosi Saulės mieste.

Grupė „Freedom’s Boombox“ yra muzikantų trio iš JAV. Pasikliaudami vien tik savo balsų galia, šie trys atlikėjai kuria populiarios muzikos šou a cappella stiliumi. Scenos meistrai, savo pasirodymuose harmoniją derinantys su vokalinės perkusijos ir „beatbox’o“ ritmu, pakerėjo publiką daugiau nei 50 šalių.

Aliaskoje įsikūręs a cappella trio „Pipeline Vocal Project“ suteikia naują skambesį gerai žinomiems skirtingų žanrų ir laikmečių kūriniams. Grupės narės meistriškai veda klausytojus į muzikinę kelionę po įvairių epochų ir stilių muziką. Trys profesionalios vokalistės kuria harmoningą pasirodymą ir stebina klausytojus.

Gražiai valstybių draugystei paminėti JAV a cappella grupės padovanos išskirtinį pasirodymą ir džiugins šiauliečius bei miesto svečius.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt

American Music Abroad nuotr.




Atnaujinta: 2022-07-27 13:46