Atgal

Šiauliečiai renginiuose šventė 786-ąjį miesto gimtadienį

2022 m. rugsėjo 9–10 dienomis Šiauliuose vyko 786-ojo gimtadienio renginiai. Šventinė eisena ir motorizuota kolona, išskirtinės instaliacijos, šokantys ir grojantys fontanai, masiniai koncertai estradoje, daugybė kitų didesnių ir mažesnių iniciatyvų sukvietė šiauliečius ir miesto svečius Šiaulių dienas atšvęsti miesto gatvėse, parkuose ir aikštėse. Renginių organizatoriai džiaugiasi, kad šiauliečius miesto šventės kultūrinė programa sudomino ir įtraukė į didelį siautulį.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Miesto šventės renginiai startavo šventine eisena ir motorizuota kolona, kuri, kaip jau skelbta, pritraukė per 90 įvairių Šiauliuose veikiančių įstaigų, įmonių, nevyriausybinių organizacijų atstovus prisistatyti ir pasirodyti. Skaičiuojama, kad eisenoje dalyvavo per 3000 šiauliečių, o gatvėmis važiavo per 90 įvairių transporto priemonių.

Penktadienio vakarą Šiaulių centrinio parko estradoje vyko atidarymo renginys „Dainuojantys Šiauliai“, kuriame grupė „Kitava“ su jungtiniu švietimo įstaigų jaunimo choru ir pilnutėle estrada atliko žinomus kūrinius „Žemė mano“ (m. ir ž. grupės „Kitava“), „Lietuva“ (m. ir ž. K. Mašanausko) ir „Mūsų dienos kaip šventė“ (ž. S. Nėris). Po atidarymo scenoje pasirodė šiaulietė Ieva Narkutė bei valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, Lietuvos kariuomenės orkestras kartu su sunkiojo metalo grupe „Thundertale“ ir atlikėja Rasa Serra. Šeštadienį estrados scenoje šėlo grupė „8 kambarys“ ir atlikėjai Jessica Shy bei Justinas Jarutis su gyvo garso grupėmis. Šiauliečiai skaičiuoja, kad finalinio koncerto klausėsi apie 20 tūkstančių miestiečių ir svečių.

Šiaulių kultūros centras – pagrindinis šventės organizatorius – šiauliečiams siūlė apsilankyti ir kitose vietose veikiančiose iniciatyvose. Trečius metus iš eilės suomiai menininkai kūrė Dainų parke magišką parką. Šviesų ir muzikos sintezė žavėjo ir vaikus, ir suaugusius. Talkšos ežero pakrantėje miestiečiai grožėjosi šokančių ir šviečiančių vandens fontanų šou, o bulvaro amfiteatre kvietė finalinis kino festivalio „Sidabrinės gervės naktys“ renginys.

Visą savaitgalį šokio pasirodymus dovanojo ir XV tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ dalyviai, atvykę iš Lietuvos, Ukrainos, Latvijos, Estijos, Danijos, Kirgizijos, Bulgarijos ir Sakartvelo. Skaičiuojama, kad iš viso festivalyje-konkurse dalyvavo per 800 vaikų ir jaunimo. Didelį įspūdį šiauliečiams paliko Kauno M. Petrausko scenos menų mokyklos moksleivių interaktyvi menų laboratorija „Vibracija“.

Šeštadienio vėlyvą vakarą šiauliečiai Prisikėlimo aikštėje stebėjo Lietuvos ir Ispanijos rungtynes, po kurių miesto šventę vainikavo renginys po atviru dangumi – įspūdingas šou „Vilniaus sapnas“, kupinas muzikos, šokio ir vaizdo projekcijų elementų.

Miestiečiai gausiai lankėsi ir kitų įstaigų organizuotose iniciatyvose: parodose, koncertuose, pasirodymuose.

Nuotraukų galeriją galima apžiūrėti Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje.

Šventės organizatoriai dėkoja savanoriams už pagalbą, asociacijai „Fotografijos namai“ už akimirkų sustabdymą nuotraukose ir, žinoma, miesto šventės rėmėjams: mecenatui – UAB „Nostrada“, didiesiems rėmėjams: UAB „Bodesa“, UAB „Splius“, AB „Šiaulių energija“, AB „Gubernija“, UAB „Vilmers“, AB „Ecoservice projektai“, SALDA UAB, rėmėjams: UAB „Mano būstas“, UAB „Maxima LT“, UAB „Aukstata“, UAB „Plungės lagūna“, UAB „LTintus“, Loretos Petkevičienės IĮ, UAB „Žvalguva“, informaciniams rėmėjams: Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai, medijų grupei „Etaplius“, Šiaulių apskrities televizija, „Šiaulių kraštas“, „Saulės radijas“, draugams: UAB „Kensa“, AB Šiaulių bankas, UAB „RD Signs“, UAB „Vonin Lithuania“, UAB „Toksika“, UAB „Eirta“, UAB „Limega“, UAB „Transalda“, UAB „Baltik vairas“, UAB „Jupojos technika“, UAB „Allianz Lietuva gyvybės draudimas“, UAB „Argus“.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Edita Smindriūnaitė, mob. +370 656 13 886, e. p. edita.smindriunaite@siauliukc.lt.

R. Ponelio, E. Aleksandravičienės, L. Yarmoshenko, I. Masiliūnienės, R. Parafinavičiaus, J. Porakės, V. Ramanauskienės, V. Rojienės, L. Simaičio, L. Vitkaus, Ž. Bytautienės nuotraukos




Atnaujinta: 2022-09-12 08:49