Atgal

„Šiaulių dienų“ vizija, šventės įvaizdis – iš pirmų lūpų

2018 m. birželio 6 d. ant Šiaulių arenos stogo vykusioje spaudos konferencijoje atskleista ir visuomenei pristatyta miesto šventės „Šiaulių dienos 782“ idėja, išgrynintas renginio unikalumas. Šiaulių kultūros centras – pagrindinis renginio organizatorius – šiųmetę šventę pasitinka pavadinimu „Ateitis mūsų“ ir skleidžia idėją, kad kiekvieno žmogaus rankose slypi galia kurti modernesnį Pasaulį, Lietuvą, Šiaulius bei kviečia miestiečius į didžiausią renginį Šiauliuose.

Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


2018 m. rugsėjo 6–8 d. vyksianti miesto šventė „Šiaulių dienos 782“ yra viena iš svarbiausių švenčių. Joje skatinamas šiauliečių ir miesto svečių šviečiamasis, kultūrinis, pramoginis užimtumas ir įvairių miesto institucijų bendradarbiavimas. Tradicinis miesto gimtadienis pritraukia minias šiauliečių, o gausi renginių programa patenkina daugelio miestiečių skonį. Pasak renginio organizatorių, šiais metais miesto dienos stebins ne tik tradiciniais renginiais, bet ir įdomiomis naujovėmis.

„Kaip žinia, miestas aktyviai vykdo viešųjų erdvių renovavimo darbus, tad kuriam laikui netenkame tradicinių ir daugeliui įprastų renginių vietų. Dėl šios priežasties keleriems metams, bendradarbiaudami su Šiaulių arena, prisijaukiname naują pagrindinio šventės vyksmo erdvę – Šiaulių arenos prieigas“, – pasikeitusią pagrindinę šventės vietą įvardija Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė. „Einame su žinia, kad žmogus turi galią kurti modernų, šiuolaikišką, naujovėmis apipintą pasaulį. Nebijome pokyčių, naujų iniciatyvų, o kūrybiškų žmonių drąsa leidžia pasirinkti kitas šventės erdves, padėsiančias įgyvendinti visus mūsų sumanymus“, – sako D. Bačiulė.

Ne pirmus metus „Šiaulių dienoms“ įvaizdį kuriantis dizaineris Vilmantas Dambrauskas kelia sau iššūkį padaryti vis kitaip, tik ne prasčiau. „Šių metų šventės dizainas futuristinis, su lakoniškomis užuominomis. Jis monochromatinis, nerėkiantis spalvomis. Tai reiškia, kad esame subrendę ne šaukti, o kalbėti“, – įsitikinęs V. Dambrauskas.

Organizatoriai įdomiausių programos detalių dar neatskleidžia, tačiau jau išduoda, kad naujoje šventės erdvėje bus kuriamos įvairiausios pramogos, kur miestiečiai ir svečiai galės išbandyti technologinių naujovių teikiamas galimybes, dalyvauti pramoginėse-edukacinėse veiklose, kūrybinėse dirbtuvėse. Kuriama šventės programa bus įdomi ir aktuali visoms amžiaus grupėms, tad kiekvienas dalyvis ras sau tinkamą pramogą – stebės motorizuotą koloną ar įspūdingą šventės atidarymą, klausysis garsiausių šalies atlikėjų koncerto ar stebės mėgėjų meno pasirodymus festivalyje „Rudens mozaika“, rinksis kitas pramogas. 

„Nors šventinėmis dienomis pagrindiniai renginiai vyks prie Šiaulių arenos, tačiau šventinio šurmulio netrūks ir mieste: čia vyks kameriniai renginiai įvairiose įstaigose, laukia tarptautinis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis-kūrybinė laboratorija „Baltoji varnelė“, tarptautinis bigbendų festivalis „Big Band Festival Šiauliai 2018“, netrūks ir kitų iniciatyvų“, – tvirtina Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Kultūros skyriaus vedėja Daina Kinčinaitienė. Tradiciškai ketvirtadienį, pirmąją didžiųjų renginių dieną, visas aktyviai veikiančias organizacijas pasirodyti ir parodyti, ką turi ir gali geriausio, kvies 5-oji paroda „Tavo PIN KODAS“, o sudalyvauti Šiaulių miesto gimtadienyje galės ir XVII „Rotariada Šiauliai 2018“ dalyviai.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė, mob. +370 671 42 889, el. p. deimante.baciule@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2018-07-24 09:55