Atgal

Tradicinis vaikų ir jaunimo koncertas padovanos išskirtinį vakarą

2022 m. gruodžio 13 d. 18 val. Šiaulių kultūros centro Didžiojoje koncertų salėje (Aušros al. 31) vyks šventinis koncertas „Jau žvaigždė patekėjo“. Mažiesiems šiauliečiams ir jų tėveliams kalėdinę nuotaiką dovanos jaunosios kartos Šiaulių kultūros centro kolektyvai ir jų draugai. Kalėdiniame renginyje nestigs įsimintinų dainų ir šokių pasirodymų, kurie padovanos išskirtinį vakarą ir įkvėps geros nuotaikos.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centas. Renginys – nemokamas.


Pagrindinis kalėdinio koncerto organizatorius yra Šiaulių kultūros centro vokalo studija „Rokoko“, vadovaujama meno vadovės Rasos Kauneckaitės. Trisdešimt penkis veiklos metus skaičiuojančioje studijoje vaikai ir jaunimas mokosi dainavimo subtilybių, lavina kūrybiškumą, nuolat dalyvauja konkursuose Lietuvoje ir užsienyje. Kolektyvas pastaraisiais metais išleido savos kūrybos dainų „Linksmasis vėjas“ ir „Vakaras prieš pjūtį“ muzikinius vaizdo klipus, o šią žiemą kviečia į tradicinį koncertą.

„Įprastai sakome, kad Kalėdos į Šiaulių kultūros centrą atneša šventinį koncertą „Jau žvaigždė patekėjo“. O gal yra atvirkščiai? Gal koncertas atneša Kalėdas?“ – šypsosi kolektyvo meno vadovė R. Kauneckaitė. „Kalėdiniame šurmuly kviečiame stabtelėti ir pasimėgauti vaikų ir jaunimo atliekamais kūriniais, kurie įkvėps mėgautis kasdienybe, džiaugtis kasdieniais laimėjimais ir bent trumpam pamiršti visus rūpesčius“, – sako R. Kauneckaitė.

Koncerte skambės ypatingą laikotarpį – adventą – įprasminantys kūriniai, priminsiantys, kad didžiausias stebuklas – esame mes patys. Žiemos ir švenčių šėlsmą atspindės nuotaikingi muzikiniai pasirodymai, kurie bus lyg gaivus oro gurkšnis.

Muzikinius pasirodymus dovanos pagrindinė renginio organizatorė – Šiaulių kultūros centro vokalo studija „Rokoko“. Muzikinį vakarą praturtins ir kolektyvo draugai: Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“ (meno vad. Mindaugas Kosaitis, meno vad. asist. Vita Adomėnaitė-Butnorienė), Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Impresija“ (meno vad. Inga Širvienė), šokio ir kūrybos studija „Scena“ (vad. Gerda Kalakauskaitė) bei muzikos ir kūrybos studijos „Sidabro žiogas“ solistė Ugnė Jankauskytė.

Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė džiaugiasi mėgėjų meno kolektyvo iniciatyvomis ir kviečia miestiečius aktyviai dalyvauti koncerte, kuris ne tik praturtins jų laisvalaikį, bet ir leis mažiesiems šiauliečiams susipažinti su savo bendraamžiais, pasidžiaugti jų veiklomis, o gal ir patiems prisijungti prie kolektyvų veiklų. „Būtume be galo laimingi, jei po šio koncerto mūsų dainorėlių ir šokėjėlių būrys pasipildytų“, – sako D. Bačiulė.

Šiaulių kultūros centras kviečia visus Šiaulių miesto gyventojus ir svečius kartu laukti stebuklingiausių metų švenčių ir aktyviai dalyvauti renginiuose, nes meilė muzikai, šokiui ir kūrybai vienija bendruomenę.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, mob. +370 655 25 527, e. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2022-12-12 12:52