Atgal

Dviejų dalių tragikomedija „Kaltės ir nusikaltimai“

Šiaulių kultūros centro Didžioji koncertų salė (Aušros al. 31)
2023 m. sausio 17 d. 18 val.

Pirmą kartą Lietuvoje pastatyta Augusto Strindbergo pjesė „Kaltės ir nusikaltimai“ sausio 17 d. bus rodoma Šiaulių kultūros centre.

Strindbergas yra pasakęs: „Poeto viziją iškreipia parašytas žodis: parašytą dramą vienaip ar kitaip iškreipia jos materializacija spektaklyje“. Vis dėlto jo kūriniuose yra matmuo, kurio niekas negali iškreipti ar sumenkinti, tas dvasinis užtaisas, kurio dėka ir gimė pats kūrinys. „Strindbergas – vienas sąžiningiausių man žinomų autorių. Jis pats sau yra laboratorija, nes viskas, ką jis rašo, yra išgyventa ir iškentėta“, – sako režisierius.

Pjesė „Kaltės ir nusikaltimai“ skiriasi nuo kitų Strindbergo dramų tuo, kad joje sukeisti įprasti konstravimo principai ir katastrofa įvyksta ne pabaigoje, o pradžioje, nuosekliai priartindama prie sąlyginai laimingos pabaigos. Tuo ji primena originalų psichologinį detektyvą, analizuojantį atsakomybę ne tik už žmogaus poelgius, bet ir ketinimus, nes neapykantos mechanizmas, kai kitam linkima blogo, taip pat veiksmingas.

Režisieriaus požiūriu, spektaklis be didaktikos ir konkrečių receptų leidžia galvoti ne apie destrukciją ar chaosą, bet apie tai, kaip pažaboti savo pasąmonės demonus bei primena, kad viskas grįžta bumerangu: ką darai gero, darai sau, ką darai blogo, taip pat darai sau...

Režisierius – Gytis Padegimas
Dailininkė – Birutė Ukrinaitė

Įėjimas su kvietimais. Kvietimus nuo sausio 4 d. bus galima pasiimti Šiaulių kultūros centro kasoje.
Kasos darbo laikas darbo dienomis 9–18 val. VI–VII 1 val. prieš renginį. Kasos tel. +370 683 57 691

 

Organizatorius – Naisių vasaros teatras.

Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2023-01-05 17:05