Atgal

Į Šiaulius grįžo garsiosios gegužinės

2023 m. gegužės 21 d. Šiaulių miesto centrinio parko estradoje vyko gegužinė. Šiemet liaudiška šventė šiauliečius ir miesto svečius sukvietė į didžiausią miesto kultūros erdvę po atviru dangumi, kurioje muziką šokėjams dovanojo Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) ir solistas Romualdas Juzukonis. Geras oras ir linksma nuotaika susirinkusiuosius lydėjo iki pat paskutinių muzikos akordų.
Organizatoriai – Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“.


Prieš daugiau nei šimtą metų Šiauliuose prasidėjusi gegužinių istorija gegužės 21-ąją naujai atgimė Saulės mieste. Anuomet buvusi garsi šventė tęsdavosi iki paryčių Aleksandrijoje ir Bubiuose, kur viso renginio metu poros sukdavosi šokių aikštelėje pagal tada skambėjusias garsias dainas, kurias atlikdavo įvairios kapelos, žinomos grupės ar gegužinėje susikūrę kolektyvai.

Sekmadienį Šiaulių miesto centrinio parko estradoje skambėjo gyvai atliekama muzika. Čia gegužinėje ritmą šokiams davė Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) ir solistas Romualdas Juzukonis. Į šventę susirinkę žiūrovai buvo kviečiami į šokių aikštelę, kurioje ne tik linksmai sukosi poros, bet ir vyko naujos pažintys ar porų mainai.

Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“ vasarą šiauliečius ir miesto svečius pakvies ir į daugiau gegužinių. Kiti smagūs šokių vakarai Šiaulių miesto centrinio parko estradoje su Šiaulių pučiamųjų orkestru (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) vyks birželio 18-ąją, kurioje pasirodys Juozas Janužas ir Vita Merkelytė, ir liepos 2-ąją su solistais Romualdu Juzukoniu ir Virginijumi Barzinskiu. Šventėse nebus vartojami svaigieji gėrimai.

Renginio organizatoriai tikisi, kad graži šventės tradicija Saulės mieste visą vasarą išliks populiari ne tik tarp vyresnio amžiaus žmonių, bet ir tarp jaunimo.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.

Gintarės Daknytės nuotraukos




Atnaujinta: 2023-05-22 08:16