Atgal

Šiauliuose prasideda tris dienas truksianti šokio šventė

2023 m. gegužės 25–27 dienomis Šiauliuose organizuojamas tradicinis XVI tarptautinis šokio festivalis-konkursas „Aušrinė žvaigždė“. Nors festivalio oficialus atidarymas įvyks šiandien, gegužės 25 d., tačiau į šventę atvykę dalyviai savo pasirodymais jau spėjo nudžiuginti Naujosios Akmenės ir Linkuvos gyventojus. Renginio organizatoriai tikisi, kad renginys nepaliks abejingų tiek šiauliečių, tiek į miestą atvykusių svečių iš kitų Lietuvos miestų bei užsienio.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė. Rėmėjai: medijų grupė „Etaplius“, „Miesto naujienos“, „Owexx“. Renginys nemokamas.


Tradicinis festivalis kasmet į Šiaulius sugrįžta su vis didesne jėga. Šiemet šventėje dalyvauti norą pareiškė 61 kolektyvas iš Lietuvos ir užsienio, o mieste vyksiančiuose renginiuose pasirodys per 1 300 šokėjų. Į tarptautinį šokio festivalį-konkursą „Aušrinė žvaigždė“ atvykę dalyviai nuo pat pirmų dienų Saulės mieste intensyviai ruošiasi savo pramoginiams ir konkursiniams pasirodymams.

Gegužės 22 ir 24 dienomis dalyviai savo talentą demonstravo Naujosios Akmenės kultūros rūmų terasoje ir Linkuvos kultūros namuose, kuriuose pristatė gražiausius savo šokių pasirodymus. Koncertuose „Šokis jungia mus“ šventinę nuotaiką ir išskirtinius pasirodymus dovanojo festivalio organizatorė Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“ (meno vad. M. Kosaitis, meno vad. asist. V. Adomėnaitė-Butnorienė) ir gausis būrys svečių. Šventę stebėję žiūrovai šokių kolektyvams ir atlikėjams negailėjo gausių aplodismentų.

Šiandien, gegužės 25 dieną, nuo 12 val. Šiaulių kultūros centre vyksta rimčiausia šventės dalis – konkursas. Čia dalyviai vertinami kompetentingos komisijos, kurioje šiais metais dirba Aušra Krasauskaitė – valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ vyr. baletmeisterė, Auksinio scenos kryžiaus ir Padėkos kaukės laureatė, Tetiana Chornoknyzhna ir Vitalij Papiš (Čekija) – šiuolaikinio šokio pedagogai, šokių projektų Kinijoje, Prancūzijoje, Indijoje, Nepale choreografai, kuriems pristato geriausius savo liaudiško šokio pasirodymus. Vertintojai atsižvelgdami į šokėjų artistiškumą, repertuarą, atlikimo techniką geriausius šokėjus atidarymo renginyje apdovanos prizinėmis vietomis.

Nuo 16 val. šiandien laukia oficialus festivalio atidarymo koncertas, kuriame pagrindinėje Šiaulių miesto aikštėje pasirodymus dovanos vaikų šokių kolektyvai ir atlikėjai. Prisikėlimo aikštėje netrūks žaidimų ir pramogų, leisiančių su gera nuotaika laukti vakaro. Dieną užbaigs folkšokiai „Šoka visi“, kurie į vieną vietą sujungs šokti panorusius šventės žiūrovus ir festivalio dalyvius. Muzikinį ritmą šokiui duos Šiaulių Dainų muzikos mokyklos vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Vieversėlis“ (vad. A. Stankus).

Penktadienį, gegužės 26 d., nuo 10 val. Šiaulių kultūros centre konkursantai komisijai pristatys šiuolaikinį šokį. Vėliau dalyviai šokio džiaugsmu dalysis su Kuršėnuose vyksiančios Puodžių šventės lankytojais. Vakare Šiaulių kultūros centre lauks šokio seminaras, skirtas mokytojams ir vadovams, kartu su šokio pedagogu Vitalij Papiš, o vakarą užbaigs įspūdingas Agrio Danilevičiaus šokių mokyklos „Dzirnas“ ir muzikos grupės „Sugar sugar band“ šokio spektaklis „Rok un Rulle. LV“.

Visą XVI tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ programą galima rasti Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje (www.siauliukc.lt).

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ kultūrinės veiklos vadybininkė Zita Mundinienė, mob. +370 678 36 701, e. p. zita.mundiniene@siauliukc.lt.

Kseniya Rohachova, Liubov Yarmoshenko ir Kamilės Lionikaitės nuotraukos




Atnaujinta: 2023-05-25 13:30