Atgal

Šiauliečius subūrė Laisvės dienos koncertas ir pilietinė akcija

Paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31-ąją, Šiauliai minėjo Laisvės dieną. Susirinkę Šiaulių vyskupijos kurijos Pastoraciniame centre šiauliečiai kartu su Šiaulių kultūros centro jaunimo kameriniu choru „Atžalynas“ išreiškė savo meilę šaliai giedodami „Tautišką giesmę“.


Sveikinimo žodžius tarė LR Seimo narys, Valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkas Arūnas Gumuliauskas. LR Seimo vardu istorikas įteikė Atminimo ženklus žmonėms, prisidėjusiems prie Lietuvos valstybės kūrimo – Albertui Špokui ir Romui Sruogai.

Pilietinę iniciatyvą „Tautinio Nepriklausomybės šaliko mezgimas“, jos gimimo istoriją bei kelionę po visą Lietuvą pristatė Jovita Barolienė, idėjos iniciatorė, Tiltagalių kultūros centro Geležių padalinio meno vadovė. Šalikas, apsukęs šimtmečio ratą Panevėžio rajone, dabar keliauja po visą Lietuvą ir yra beveik kilometro ilgio, jį mezgė apie 500 žmonių.

Idėjos iniciatorė pasakojo, kad kiekvienas miestelis į šaliką įmezgė kažką savito: žodį LIETUVA, juodą juostelę Vilties ir Gedulo dienai paminėti, Rasos lašus, nes šalikas buvo mezgamas per Jonines, inicialus, svarbių to krašto miestelio žmonių vardus, miestelių pavadinimus... „Šalikas unikalus tuo, kad jame yra įmegzta žmonių krašto vienybė, įmegzta didelė meilė savo šaliai. Jis spinduliuoja teigiamą energiją ir jame pilna daugybės žmonių lūkesčių ir svajonių“, – kalbėjo Jovita Barolienė.

Po iniciatyvos pristatymo choras „Atžalynas“ (meno vad. M. Žalalis) susirinkusiai publikai dovanojo neužmirštamą, nuoširdžią muzikinę vakaronę.

Pasibaigus koncertui publika namo neskubėjo. Renginio dalyviai norėjo prisidėti prie nuoširdžios iniciatyvos, todėl kantriai laukė savo eilės prie šimtmečio šaliko mezgimo, o belaukdami vaišinosi arbata ir skanėstais bei nuoširdžiai bendravo.

Editos Varkalienės nuotr.




Atnaujinta: 2018-08-31 22:28