Atgal

Akcija „Visa Lietuva šoka“ įtraukė šiauliečius į nuotaikingą šokio sūkurį

Rugsėjis šiais metais nepaprastas – visoje Lietuvoje tai šokių mėnuo! Visą mėnesį Lietuvoje vyksta nuotaikinga akcija „Visa Lietuva šoka“, o šiandien, rugsėjo 26 dieną, į šokio sūkurį įsisuko ir Šiauliai.


Jau tradicija tapusi Lietuvos nacionalinio kultūros centro inicijuota akcija „Visa Lietuva šoka“ šiais metais kitokia, mat rengėjai regionuose savo iniciatyva rinkosi jiems patogų, su tradiciniais rajono renginiais gražiai derantį laiką. Nuotaikinga ir unikali akcija siekia į šokio sūkurį įtraukti kuo daugiau visuomenės bei ją supažindinti su tautos šokio kultūra ir tradicijomis.

Rugsėjo 26-osios vakarą šokio entuziastai aktyviai sukosi ir trypė Šiaulių Gegužių progimnazijoje, fone skambant Dainų muzikos mokyklos folkloro ansamblio „Vieversėlis“, Kultūros centro „Laiptų galerija“ folkloro ansamblio „Salduvė“ ir folkšokių projekto „Šiauliai United“ muzikai.

Akcija sukvietė šokio mylėtojus ne tik šokti ir susipažinti su lietuviško šokio tradicijomis, bet ir susipažinti su kitais šokėjais, pabendrauti poroje ir būryje.

Editos Varkalienės nuotr.




Atnaujinta: 2018-09-27 09:00