Atgal

Pažintis su Vinco Mykolaičio-Putino kūryba interaktyvioje garsinio skaitymo valandoje

2018 m. spalio 15 d., pirmadienį, 18 val. Šiaulių vyskupijos kurijos Pastoraciniame centre (Tilžės g. 186) vyks interaktyvi Brailio rašto ir garsinio skaitymo valanda „Vinco Mykolaičio-Putino kūryba“, skirta Pasaulinei baltosios lazdelės dienai paminėti. Renginyje žymaus autoriaus kūrybą skaitys profesionalūs aktoriai ir Brailio rašto skaitovai, muzikiniame fone skambės rašytojo eilės, garsinės knygos įrašai, šventinę nuotaiką kurs Šiaulių miesto muzikantai.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginys nemokamas.


Spalio 15 d. minima Pasaulinė baltosios lazdelės diena skirta priminti visuomenei, kad ne visi gali džiaugtis viena didžiausių žmonėms suteiktų dovanų – regėjimu, atkreipti dėmesį į žmonių su regėjimo negalia problemas. Siekdamas kurti kultūrą, kuri būtų prieinama visiems, ir padėti neįgaliesiems lengviau integruotis į visuomenę, skatindamas visuomenės bendruomeniškumą ir supratingumą, Šiaulių kultūros centras organizuoja jau gražia tradicija tapusias interaktyvias garsinio skaitymo valandas, kurių metu panaudojamos garsinės knygų skaitymo technologijos, gyvai skaitoma autorių kūryba, Brailio raštu parašytos knygos.

 „Organizuodami interaktyvias garsinio skaitymo valandas skatiname kultūros prieinamumą žmonėms, kurie turi mažiau galimybių dalyvauti kultūriniame miesto gyvenime, siekiame sumažinti socialinę atskirtį ir įtraukti tiek neįgalius, tiek sveikus žmones į bendras kultūrines veiklas. Norime, kad sveikieji artimiau susipažintų su regėjimo negalią turinčių žmonių problemomis ir jiems kylančiais iššūkiais, todėl renginio metu bus galimybė iš arčiau pamatyti Brailio raštu, kuris yra aklųjų raštas, parašytas knygas ir jų skaitymo procesą“, – sako Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyriaus vedėja Inta Skeivienė. Taip pat skaitymo valandos skatina visuomenės domėjimąsi lietuvių literatūra ir autoriais, jos skirtos įvairaus amžiaus, socialinės padėties, skirtingo išsilavinimo žmonėms.

Interaktyvioje Brailio rašto ir garsinio skaitymo valandoje visi lietuvių literatūros mylėtojai – tiek regėjimo negalią turintys, tiek skaitantys įprastines knygas – galės detaliau susipažinti su žymaus XX a. autoriaus Vinco Mykolaičio-Putino kūryba. Susitikimo metu autoriaus eilėraščius bei ištraukas iš jo romano „Altorių šešėly“ skaitys Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai Vladas Baranauskas ir Danguolė Petraitytė, o Brailio raštu parašytą kūrybą įgarsins Brailio rašto skaitovai Virginija Gintilaitė ir Juozas Ežerskis.

Vakaro metu taip pat bus pristatyti ir apibendrinti autoriaus kūrybos bruožai, bus klausomasi garsinės autoriaus knygos įrašo bei dainininko Sigito Stankūno dainuojamų Vinco Mykolaičio-Putino eilių įrašų. Moderniai dainuojamos eilės praskaidrins nuotaiką ir supažindins su  kitokiu požiūriu į autoriaus kūrybą. Jaukią atmosferą kurs ir renginio dalyvius gyvo garso skambesiu užburs Virginijos Gintilaitės vadovaujamas Šiaulių kultūros centro folkloro ansamblis „Sedula“ ir Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos pianistai (mokyt. Neringa Krikščiūnė).

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyriaus vedėja Inta Skeivienė, mob. +370 676 48 539, el. p. inta.skeiviene@siauliukc.lt.

Editos Varkalienės, Emilio Jucio nuotr.




Atnaujinta: 2018-10-15 08:34