Atgal

Šiltos ir nuotaikingos „Vaikų velykėlės“ Šiauliuose

2018 m. balandžio 8 d., sekmadienį, skvere prie Šiaulių miesto savivaldybės netrūko juoko, šurmulio, pramogų ir gerų emocijų. Čia vyko Šiaulių kultūros centro suorganizuota Atvelykio šventė „Vaikų Velykėlės“, kurioje smagiai laiką leido ir pavasario pirmaisiais spinduliais džiaugėsi ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.


Šventinė diena prasidėjo Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje, kurioje vyko vaikams ir jaunimui skirtos šv. Mišios. Po mišių gausiai susirinkę vaikučiai ir jų tėveliai šurmuliavo skvere prie Šiaulių miesto savivaldybės, kur jų laukė žaidimai, pramogos ir šventinis koncertas. Savo dainomis smagią atmosferą ir spalvingą nuotaiką kūrė Lipinskų šeima – Justė, Dovydas, Jonas, Domicėlė ir Povilas, vaikų meninė studija „Pūūūka“, vaikų vokalinis ansamblis „Mikitukas“, muzikos studija „Nieko tokio“, vaikų muzikos studija „En-den-du“ ir Romuvos progimnazijos vaikų ansamblis „Lašeliai“.

Saulėtą sekmadienio popietę mažuosius ir jų artimuosius linksmino ne tik nuotaikingos melodijos, bet ir įvairūs žaidimai. Pavasario saulutei šildant, vaikai rideno kiaušinius, suposi sūpuoklėmis, kartu su Velykų bobute žaidė tradicinius Atvelykio žaidimus: dalyvavo judriose estafetėse, šoko rateliuose ir buvo apdovanoti ypatingomis Velykų bobutės dovanomis. Į veiklas buvo įtraukti ir suaugusieji – kartu su mažaisiais tėvai ir seneliai prisijungė prie didelių margučių dekoravimo ir savo galimybes išbandė linksmame žaidime „Kiaušinsvydis“, kuriame laimėjo saldžiuosius „Saulės radijo“ prizus. O nepanorėję žaisti, galėjo grožėtis spalvinga lopšelio-darželio „Berželis“ paroda „Beržinuko margučiai“.

Pasibaigus Atvelykio šventei Šiauliuose, šventę buvo galima pratęsti Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose, kuriuose taip pat netrūko kūrybinių veiklų – vyko margučių ridenimo varžybos, kiaušinių marginimas vašku ir gražiausio margučio rinkimai, Velykų medžio puošimas, nuotaikingi koncertai ir kitos veiklos.

Skambant nuotaikingoms dainoms, linksmai, pokštaujant kartu su Velykų bobute, šventės „Vaikų Velykėlės“ dalyviai užbaigė smagią Velykų savaitę.

Šventės rengėjas ir organizatorius – Šiaulių kultūros centras.
 
Editos Varkalienės nuotr.



Atnaujinta: 2018-04-19 16:49