Atgal

Mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas 2018“ atidarytas

Lapkričio 11 d. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose prasidėjo tris savaitgalius vyksiantis X respublikinis mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas 2018“.


Festivalis atidarytas išskirtiniu teatriniu performansu, kurį atliko dar tik mėnesį gyvuojanti, jaunatviška Šiaulių kultūros centro teatro studija „Gūžta“, vadovaujama šio festivalio organizatorės L. Jankauskaitės. Skambant Justino Marcinkevičiaus eilėms, pamatavus žiūrovų pulsą, jiems buvo nustatyta diagnozė – „sutrikimas“ ir iškilmingai paskirtas 6 dienų „gydymas teatru“.

 „Gydymas“ buvo pradėtas iškart – spektaklį „Be cenzūros“ (vad. ir rež. R. Atkočiūnienė) žiūrovams parodė Radviliškio Lizdeikos gimnazijos teatro studija.

„Smagu, kad festivalis kasmet pritraukia vis daugiau žiūrovų – tai tik įrodo, kad Rėkyvoje, ir apskritai Šiauliuose, susidomėjimas teatro menu auga, žmonės nori aktyvaus kultūrinio gyvenimo. Džiaugiamės, kad galime tai žmonėms suteikti ir tikimės, kad rytoj sulauksime dar daugiau teatro mylėtojų“, – po pirmos festivalio dienos įspūdžiais dalijasi L. Jankauskatė.

Organizatoriai primena, kad lapkričio 11 d. Rėkyvos kultūros namų sceną užvaldys Naisių vasaros teatras, kuris parodys du spektaklius – žaismingą inscenizaciją vaikams „Melagių pilis“ (rež. Inga Norkutė) ir sceninę kompoziciją su dainomis ir giesmėmis „Krintant žvaigždei la-la-la“ (rež. R. Steponavičiūtė). Atkreipiama, kad šios dienos spektakliai – nemokami.

Kiti festivalio spektakliai bus rodomi lapkričio 17, 18, 24 ir 25 dienomis. Jų parodyti atvyks profesionalūs ir mėgėjų meno teatrai iš Alytaus, Kelmės, Šakių, Anykščių, Vilkaviškio, Šiaulių rajonų ir netgi kaimyninės Lenkijos. Spektaklių repertuaras platus ir skirtas įvairaus amžiaus žmonėms – ir mažiesiems, ir suaugusiems.

Spektaklių repertuaras čia: https://bit.ly/2QtZOrL.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginį finansuoja Šiaulių miesto savivaldybė. 

Editos Varkalienės nuotr. Daugiau nuotraukų – Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje. 




Atnaujinta: 2018-11-12 14:56