Atgal

Meilės dienai paminėti – koncertas „Su Tavim aš per pasaulį...“

2019 m. vasario 14 d., ketvirtadienį, 18 val. Šiaulių dailės galerijoje (Vilniaus g. 245) vyks Meilės dienai skirtas koncertas „Su Tavim aš per pasaulį...“. Koncertą dovanojantys Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“ ir solistai Živilė Lamauskienė (sopranas) bei Jonas Lamauskas (baritonas) kvies šiauliečius ir miesto svečius šv. Valentino dienos vakarą palydėti romantiškai, mėgaujantis lietuvių ir užsienio kompozitorių vokaliniais kūriniais.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras, Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“.

Koncertas nemokamas.


Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinis choras „Atžalynas“ jau 27-us metus dalyvauja įvairiose šventėse ir konkursuose Lietuvoje bei užsienyje, bendradarbiauja su kitais chorais ir, žinoma, rengia koncertus savo mieste. Organizuodamas koncertą, skirtą Meilės dienai, choro vadovas Mindaugas Žalalis siekė, kad jis būtų išskirtinis, todėl dainuoti kartu su choru pasikvietė duetą, kuris kartu ir scenoje, ir gyvenime – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistus Živilę ir Joną Lamauskus.

Ir Jonas, ir Živilė mokėsi Šiaulių aukštesniojoje muzikos mokykloje, 2005 m. baigė magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakultete, o nuo tų pačių metų pradėjo dirbti Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Abu solistai yra sukūrę daugiau nei 20 vaidmenų operose, operetėse, miuzikluose ir vaikiškuose spektakliuose, abu dalyvauja religinės muzikos koncertuose, festivaliuose.

 „Ne atsitiktinumas, kad dalyvauti koncerte, skirtame Meilės dienai, pasikvietėme būtent Joną ir Živilę Lamauskus. Jonas ir Živilė – mūsų kraštiečiai, dabar gyvenantys Kaune, tačiau susipažino jie Šiauliuose, chore „Atžalynas“. Dainuodami čia jie atrado meilę, todėl natūralu, kad koncertuoti kartu su mumis juos pasikvietėme būtent šv. Valentino dienos proga. O ir chorui visada smagu susitikti ir padainuoti kartu su savo buvusiais kolegomis“, – sako M. Žalalis. 

Vasario 14 d. 18 val. Šiaulių dailės galerijoje solistai kartu su jaunimo kameriniu choru „Atžalynas“ (meno vadovas Mindaugas Žalalis, koncertmeisterė Marija Kaubrienė) pristatys koncertinę programą „Su Tavim aš per pasaulį...“, pavadintą pagal poeto Bernardo Brazdžionio eiles. Susirinkusius muzikos mylėtojus džiugins tiek lietuvių, tiek užsienio kompozitorių kūriniai. Skambės Gedimino Kalino, Tomo Kutavičiaus, Sauliaus Petreikio, Dariaus Polikaičio, Eriko Ešenvaldo, Paulo Abrahamo, Imrės Kalmano, Deivido Fosterio dainos. Renginį ves Šiaulių valstybinio dramos teatro aktorius Vladas Baranauskas.

„Pamatysite ir bendrus, ir atskirus solistų ir choro pasirodymus. Aranžuotos lietuvių liaudies dainos, dainos iš įvairių operų ir operečių... Tai tik dalis mūsų koncertinės programos. Ateikite ir išgirsite patys“, – kviečia M. Žalalis.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro jaunimo kamerinio choro „Atžalynas“ meno vadovas Mindaugas Žalalis, mob. +370 644 10 404, el. p. mindaugaszalalis@gmail.com.

Asmeninio choro „Atžalynas“ archyvo nuotr.




Atnaujinta: 2019-02-12 09:06