Atgal

„Baisiai graži“ Užgavėnių prie Rėkyvos ežero šventė sukvietė būrius šiauliečių

2019 m. kovo 3 d. velniai, ubagai, arkliai, meškos, gydytojai ir giltinės kėlė triukšmą ir šurmulį Rėkyvos ežero pakrantėje. Nepabūgę besimainančio oro, linksmai nusiteikę šiauliečiai ir miesto svečiai šventė Užgavėnes – linksminosi koncerte, leidosi į pramogų sūkurį ir entuziastingai varė žiemą lauk bei šaukė pavasarį.


Užgavėnių šventei startą davė Kanapinis ir Lašininis, kurie, patogiai įsitaisę Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacijos „Retromobile“ Šiaurės Lietuvos filialo istoriniuose automobiliuose, drauge su šešiomis gražuolėmis Morėmis triukšmingai atriedėjo į šventės vietą. O kol žiemos sąstingio ir pavasario šauklio personažai išradingai ginčijosi, kuris iškovos pergalę, ežero pakrantėje netrūko pramogų.

Puikią šventinę nuotaiką kūrė ir viso renginio metu muzikinę programą dovanojo padūkusiu folkšoko skambesiu ir energingais gyvais pasirodymais garsėjanti grupė „Kūjeliai“, Šiaulių miesto kultūros centro „Laiptų galerija“ folkloro ansamblis „Salduvė“ (vad. D. Daknys), netradicinė kapelija „Dainoriai“ (vad. P. Kablys) ir Šiaulių kultūros centro apeiginio folkloro ansamblis „Rėda“ (vad. J. Lipinskienė).

Šventės dalyviai aktyviai rinko konkurso „Baisiai graži Morė“ nugalėtoją. „Visos Morės gražios ir sumaniai sukurtos. Tenka pasidžiaugti miestiečių išradingumu ir kūrybiškumu. Visgi aš turiu savo Morę favoritę ir labai tikiuosi, kad jai atiteks pirmoji vieta“, – mintimis dalijosi šiaulietė Irena. Rėmėjų įsteigtais prizais apdovanotos trys laimėjusiųjų komandos: pirmoji vieta atiteko Šiaulių Rėkyvos progimnazijos Morės autoriams, antroji – Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro bendruomenei, trečioji – Šiaulių lopšelio-darželio „Gintarėlis“ komandai.

Organizatoriai džiaugiasi ir šventės dalyvių entuziastingu dalyvavimu linksmose rungtyse: vyrai grūmėsi šieno ringe, rungtyniavo rąsto pjovimo varžybose su Radviliškio miesto šokių grupe „Šelmiai“, dalyvavo „Gaidžiukų peštynių“ varžybose, o šeimos su vaikais aktyviai rungtyniavo „Šeimų bliūdrogių čempionate“, drąsiausieji išbandė „Pačios nešimo ant šatros“ varžybas.

Netrūko norinčių paragauti sotaus šiupinio, gardžios sriubos ir Užgavėnių blynų, kuriais vaišino viešbutis-restoranas „Žvejų užeiga“, Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugija bei Šiaulių profesinio rengimo centras. „Per Užgavėnes gi reikia sočiai pavalgyti, tad ir skanaujame įvairius patiekalus“, – kalbėjo šventės dalyvis Tomas.

Šventei įsibėgėjant, Kanapinio ir Lašininio nesantaiką užbaigė masinis „Pavasarinių paliaubų šokis“, privertęs ne tik atsisveikinti su žiema, bet džiaugtis artėjančiu pavasariu, o sukurtame Užgavėnių lauže supleškėjo ir dailiosios Morės.

Šventės organizatoriai dėkoja rėmėjams: AB „Linas Agro“, UAB „Kelionių centras“, UAB „Lazertronas“, informaciniams rėmėjams: UAB „Saulės radijas“, UAB „Šiaulių kraštas“, UAB „Šiaulių naujienos“, UAB „Šiaulių televizija“; šventės draugams: UAB „Gudelių duona“, Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacijos „Retromobile“ Šiaurės Lietuvos filialui, UAB „SMF LT“, viešbučiui-restoranui „Žvejų užeiga“, Šiaulių valstybinei kolegijai, Šiaulių medžiotojų ir žvejų draugijai, Šiaulių miesto koncertinei įstaigai „Saulė“.

Editos Varkalienės nuotr.




Atnaujinta: 2019-03-03 18:22