Atgal

Tarptautinė teatro diena Šiauliuose: „Ateikite, bendraukite, švęskite!“

2019 m. kovo 27 d., trečiadienį, Šiaulių kultūros centras organizuoja renginį „Vaidinu-bendrauju-gyvenu“, skirtą Tarptautinei teatro dienai. Visai neseniai kūrybinį penkmetį paminėjęs Šiaulių kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatras „Durys“ kviečia šią ypatingą šventę minėti visą dieną: grožėtis, o gal net prisijungti prie teatrinės akcijos, vyksiančios Šiaulių pėsčiųjų bulvare, susitikti ir teatro temomis diskutuoti su Šiaulių valstybinio dramos teatro aktoriais Inga Jarkova ir Daliumi Jančiausku bei mėgautis spektakliu „Kondensuoto pieno panorama“.
Renginį organizuoja Šiaulių kultūros centras, Šiaulių kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatras „Durys“. Projektą iš dalies finansuoja Šiaulių miesto savivaldybė. Renginio draugė – Šiaulių moksleivių namų vaikų ir jaunimo teatro studija „Kompanija šauni“.


Nuo 1962 metų kovo 27 d. visame pasaulyje švenčiama Tarptautinė teatro diena. Ta proga šią dieną rodomi spektakliai, organizuojamos akcijos, edukacijos, diskusijos teatro temomis, susitikimai su aktoriais, režisieriais ir kiti renginiai. Ši šventė svarbi ne tik teatro srityje dirbantiems, bet ir šio meno mėgėjams bei entuziastams.

 „Tarptautinę teatro dieną įprasmina ir švenčia visi, kuriems teatras yra svarbus. Vieniems tai – profesija, kitiems – būdas išreikšti save ar prasmingas laisvalaikio praleidimas. Bet svarbiausia teatro misija – tyrinėti žmogų, parodyti tai, ką slepiame ne tik nuo kitų, bet ir nuo savęs. Teatre mes lyg per padidinamąjį stiklą pamatome savo kančias, džiaugsmus, ydas ir dorybes, susitapatiname su personažais, ieškome kitos realybės, išdrįstame tyliai pasvajoti, tardami magišką teatro žodį ,,Jeigu…..“, – sako renginio organizatorius, teatro studijos „Durys“ meno vadovas Virginijus Dargis.

Teatro diena Šiauliuose bus minima jau nuo vidurdienio. 12 val. Vilniaus g. pėsčiųjų bulvare praeiviai bus nustebinti gyvo veiksmo akcija, kurios metu, anot organizatorių, kiekvienas galės trumpam „įsispirti į aktoriaus ar režisieriaus batus“.

16 val. Šiaulių moksleivių namų teatro studijoje „Kompanija šauni“ (Vytauto g. 103A) vyks susitikimas-edukacija su Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriais Inga Jarkova ir Daliumi Jančiausku. Susitikimo metu susirinkusieji turės galimybę pasveikinti mylimus aktorius su profesine švente, pasmalsauti apie  vaidmens ir spektaklio kūrimo paslaptis, kančias bei nuotykius.

19 val. toje pačioje studijoje žiūrovai mėgausis suaugusiųjų mėgėjų teatro „Durys“ spektakliu „Kondensuoto pieno panorama“ (pagal G. Zeidelį). Pasak režisieriaus V. Dargio, spektaklyje kiekvienas galės atpažinti save, mat jame, kaip ir pačiame gyvenime, netrūks dramų, sudėtingų santykių ir negailestingos kasdienybės. Spektaklio dailininkė – Reda Uogintienė. Trukmė – 60 min.

„Ateikite, bendraukite, švęskite!“, – renginio organizatoriai kviečia ne tik šioje srityje dirbančius, bet ir visus, besidominčius teatru ir visus, gyvenančius teatro dvasia.




Atnaujinta: 2019-03-25 15:47