Atgal

Šiaulių kultūros centro šokių ansambliui „Želmenėliai“ – 50!

2019 m. balandžio 6 d., šeštadienį, 15 val. koncertų salėje „Saulė“ (Tilžės g. 140) vyks Šiaulių kultūros centro šokių ansamblio „Želmenėliai“ šventinis koncertas „... ir tegul neša sparnai“, skirtas kolektyvo 50-mečiui paminėti. Pusę amžiaus gyvuojantis šokių kolektyvas, išauginęs ne vieną šokėjų kartą, į renginį sukvies ne tik šokių kolektyvo draugus iš Lietuvos ir Latvijos, bet ir ansamblio šokėjus, šiauliečius ir miesto svečius, kuriems padovanos išskirtinį pasirodymą. O renginyje dalyvausiantys Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto artistai Ilva Juodpusytė ir Igoris Zaripovas žiūrovus pakerės užburiančiu baletu.
Renginį organizuoja Šiaulių kultūros centras, Šiaulių kultūros centro šokių ansamblis „Želmenėliai“.
Renginys nemokamas.


Šokių ansamblis „Želmenėliai“, vadovaujamas jo įkūrėjos, baletmeisterės Aldonos Masėnienės, gyvuoja nuo 1969 metų. Kolektyve šoka įvairaus amžiaus vaikai, jaunimas ir suaugusieji. Šokių kolektyvas garsėja plačiu ir įvairiu repertuaru: nariai šoka baletą, charakterinius, istorinius, šiuolaikinius ir liaudiškus šokius. „Želmenėliai“, nuolat dalyvaujantys Lietuvos dainų ir šokių šventėse, įvairiuose festivaliuose ir konkursuose, ne kartą pelnė laureatų bei diplomantų vardus, o 2005 metais kolektyvui įteiktas Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo aukščiausias apdovanojimas „Aukso paukštė“.

Kolektyvas pasigirti gali ne tik pelnytais laimėjimais Lietuvoje ir užsienyje, bet ir savo programomis. „Esame pastatę daug dėmesio vertų šokių, tačiau labiausiai džiaugiamės klasikinio šokio pamoka su L. Bartusevičiūte (autorė L. Bartusevičiūtė), B. Pavlovskio vieno veiksmo baletu „Snieguolė ir septyni nykštukai“ (V. Brazdylio pastatymas), 16–18 a. istorinių šokių programa „Kai grožis prabyla iš amžių tolimų…“ (choreografija T. Zinčiukienės)“, – nesustodama vardija meno vadovė.

Balandžio 6-ąją bus minimas ne tik šokių ansamblio „Želmenėliai“ 50-mečio jubiliejus, bet ir tėvelių grupės „Vijūnas“ 25-erių metų sukaktis. „Visi ansamblio nariai intensyviai ruošiasi, daug repetuoja, kad sukurtų šventę ne tik sau, bet ir visiems žiūrovams. Programoje pasirodysime ne vieni, mums padės draugai iš Latvijos bei Lietuvos. Galiu atskleisti, kad, pavyzdžiui, „Sirtakį“ iš Mikio Teodorakio baleto „Graikas Zorba“ ir kitus šokius atliksime su garsiais baleto artistais Ilva Juodpusyte ir Igoriu Zaripovu “, – intriguoja A. Masėnienė.

Šiaulių kultūros centras – renginio organizatorius – atskleidžia, kad šventiniame „Želmenėlių“ 50-mečio koncerte dalyvaus Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto artistai Ilva Juodpusytė ir Igoris Zaripovas, Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis (meno vad. Eugenijus Čyplys, šokių grupės vad. Indrė Alaburdienė, Roberta Leščinskaitė, choro vad. Dovilė Mačiukaitė, orkestro vad. Virginija Alenskienė), Rygos liaudiškų šokių ansamblis „Dzintarinš“ (meno vad. Samita Misika), Kauno vaikų ir moksleivių Laisvalaikio rūmų tautinių šokių ansamblis „Malūnėlis“ (meno vad. ir choreograf. Birutė Brazdžiūtė), Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studija „Šermukšnėlė“ (vad. Indrė Šerpytienė) ir jubiliejų švenčiantis Šiaulių kultūros centro šokių ansamblis „Želmenėliai“ (meno vad. ir baletmeisterė Aldona Masėnienė).

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro etninės kultūros specialistė Aušra Brijūnienė, mob. +37061583983, el. p. ausra.brijuniene @siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2019-04-02 10:35