Atgal

XIII tarptautiniame šokio festivalyje-konkurse „Aušrinė žvaigždė“ – jautrūs, šilti, temperamentingi vaikų šokių pasirodymai

2019 m. gegužės 22–25 d. Šiaulių kultūras centras organizuoja tarptautinį šokio festivalį-konkursą „Aušrinė žvaigždė“, pritrauksiantį apie 2000 šokėjų iš Lietuvos ir užsienio. Šiandien Šiaulių miesto savivaldybėje įvykusioje spaudos konferencijoje akcentuota, kad į miesto reprezentacinių renginių sąrašą įtrauktas festivalis-konkursas šokėjus ir visus susirinkusiuosius džiugins įspūdingu šventės atidarymu, koncertais Linkuvos kultūros centre ir Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose, konkursinėmis dalimis Šiaulių arenoje. Tryliktą kartą organizuojamame renginyje pasirodys 41 kolektyvas iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Čekijos, Ukrainos ir Rusijos. Organizatoriai įsitikinę, kad jautrūs, šilti, o ir temperamentingi vaikų šokių pasirodymai padovanos tikrą šventę.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras, Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“. Renginius finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.
Renginiai nemokami.


Į šokio meno puoselėjimą, į jo sklaidą bei tarptautinius kultūrinius mainus orientuotas festivalis-konkursas suteikia galimybę įgyti kiekvienam žmogui reikalingą bendrąjį šokio suvokimą, leidžia susipažinti su naujais kolektyvais, pasidalinti šokio teikiamais džiaugsmais. Sparčiai augantis ir stiprėjantis, į jaunimą ir šeimas orientuotas renginys šiemet sulaukė išskirtinio finansinio dėmesio. „Džiaugiamės, kad renginio biudžetas, lyginant su praėjusiais metais, padidėjo net tris kartus. Iš viso renginiui suorganizuoti ir visas veiklas įgyvendinti skirta daugiau nei 27 tūks. eurų, iš jų per 15 tūks. eurų atkeliavo iš Šiaulių miesto savivaldybės biudžeto“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė ir žada, kad šiemet festivalis-konkursas stebins ne tik dalyvių gausa, bet ir profesionaliais pasirodymais.

Festivalio-konkurso atidarymas vyks gegužės 22 d., trečiadienį, 16 val. Talkšos ežero pakrantėje. Puikią programą demonstruos renginio šeimininkė, konkursinėje programoje nedalyvaujanti Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“, daugybė Šiaulių miesto, rajono ir festivalio svečių kolektyvai.

Įspūdingame šventės atidaryme mažieji šventės dalyviai galės ne tik stebėti koncertinius pasirodymus, bet ir dalyvauti įvairiose pramogose, smagiai šėlti ant batutų, išbandyti virtualios realybės kėdę, žaisti įvairius žaidimus. „Norime, kad mažieji šiauliečiai šią dieną įsimintų, kad šventė keltų daug džiaugsmo ir malonių prisiminimų, todėl vaikams, pasigaminusiems, nusipiešusiems festivalio-konkurso simbolį „Žvaigždutę“, visos pramogos bus nemokamos“, – sako choreografijos studijos „Aušrelė“ meno vadovas Mindaugas Kosaitis. Atidarymo koncertą vainikuos Monikos Marijos Paulauskaitės su mažaisiais projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalininkais Pauliumi ir Milėja koncertas.

Gegužės 23 d., ketvirtadienį, festivalio dalyviai savo pasirodymus demonstruos Linkuvos kultūros centro ir Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose. „Tradiciškai festivalio dalyviai turi išvažiuojamųjų koncertų. Šiais, kaip ir ankstesniais metais, grožio, optimizmo ir gėrio duoklę padovanosime likimo nuskriaustiems žmonėms iš Linkuvos socialinės globos namų. Draugystė, stiprinanti ir leidžianti šokėjams įprasminti savo kūrybines galias, ugdyti kultūrinę atjautą, tampa abipusiai reikšminga ir naudinga“, – įsitikinusi viena iš renginio organizatorių Zita Mundinienė.

Tą pačią dieną pasirodymas vyks ir Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose, kur šokėjų lauks Šiaulių miesto savivaldybės globos namų gyventojai ir rėkyviškiai.

Šeštadienį, konkurso dieną, šokėjų pasirodymai prasidės 10 val. Šiaulių arenoje. Į sceną pademonstruoti klasikinio, liaudiško ir šiuolaikinio šokio lips keturių amžiaus grupių šokėjai: mažieji, t. y. 7–9 metų ir 10–12 metų, bei vyresnieji – 13–16 metų ir 17–20 metų amžiaus vaikai. Šokėjus vertins tarptautinė ekspertų komisija, o kiekvienai šokio kategorijai bus skiriamos trys prizinės vietos. Vienas kolektyvas bus apdovanotas specialiu Šiaulių miesto mero Artūro Visocko įsteigtu meniniu dirbiniu, kurio autorė Eglė Čivibskienė, o visose trijose šokio kategorijose pasirodę kolektyvai turės galimybę laimėti Grand Prix.

 

Tarptautinio šokio festivalio-konkurso organizatoriai dėkoja šventės draugams: UAB „Splius“, UAB „Dairola“, UAB „Sidabrinis medis“.

 

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ kultūrinės veiklos vadybininkė Zita Mundinienė tel. + 8 614 19 562.




Atnaujinta: 2019-05-20 13:45