Atgal

XIII tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ atidaryme – koncertiniai pasirodymai ir vaikų šypsenos

2019 m. gegužės 22 d. vakarą Talkšos ežero pakrantėje netrūko šurmuliuojančių vaikų, skambėjo muzika, puikius choreografinius numerius demonstravo jaunieji šokėjai, mat čia vyko Šiaulių kultūros centro organizuoto XIII tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ atidarymo koncertas. Keturias dienas truksiantis ir apie 2000 šokėjų pritrauksiantis festivalis-konkursas, panašu, nepaliks abejingų šokiams.


Šiaulių miesto savivaldybėje festivalio-konkurso užsienio svečius priėmė Šiaulių miesto mero pavaduotojas Egidijus Elijošius ir Šiaulių miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Daina Kinčinaitienė. Pasveikinti jau atvykę festivalio svečiai neslėpė džiaugsmo, galintys dalyvauti šokių renginyje.

 Vakare Talkšos ežero pakrantėje vykusioje šventėje mažieji šiauliečiai ir miesto svečiai, drauge su artimaisiais ir draugais, stebėjo per 30 įvairių Šiaulių miesto, rajono, festivalio svečių kolektyvų šokių pasirodymus ir klausėsi smagių dainų.

 Eilės mažųjų rikiavosi ir prie festivalio simbolio „Žvaigždutės“ gamybos dirbtuvių. Visi vaikai, turėję festivalio simbolį, ežero pakrantėje įsikūrusioje pramogų saloje, galėjo šėlti nemokamai. Šventės dalyviai žaidė ant batutų, išbandė virtualios realybės kėdę, mėgavosi kitomis smagiomis veiklomis. 

„Lipau ant scenos ir šokau kelis šokius“,– gyrėsi Arnas. Nors pasirodyti tokiai publikai – didis įvykis, berniukas neslėpė, kad jam ir pasivažinėti mašinėlėmis labai patiko, tačiau liūdėjo, kad visų pramogų nespėjo išbandyti. „Kitais metais šventė galėtų tęstis dar ilgiau“, – mestelėjo pasiūlymą ir šyptelėjo vaikas. 

Oficialią festivalio-konkurso pradžią paskelbti į sceną lipo mero pavaduotojas E. Elijošius, kuris sveikino ir dėkojo organizatoriams ir visiems šventėms dalyviams už pasirodymus ir šventę. 

 Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė, antrindama vicemerui, pridūrė: „Festivalis esame ne tik mes, kurie stovime čia, scenoje, bet ir Jūs visi, kurie stebite, klausote, vertinate.“ Direktorė, dėkodama šokėjų tėveliams už pasiaukojimą, kantrybę, už nenutrūkstamas pastangas lavinti vaikus šokio kalba, drauge su visa susirinkusia publika ir atidarė festivalį-konkursą.

 Renginio kulminacijoje pasirodė bei šiltą koncertą surengė Monika Marija Paulauskaitė su mažaisiais projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ finalininkais Pauliumi ir Milėja.

Organizatoriai primena, kad iš viso festivalyje-konkurse pasirodys 41 kolektyvas iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Čekijos, Ukrainos ir Rusijos. Gegužės 23 d. koncertai vyks Linkuvos kultūros centro ir Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose, o gegužės 25 d. Šiaulių arenoje bus galima stebėti konkursinius pasirodymus. Į sceną pademonstruoti klasikinio, liaudiško ir šiuolaikinio šokio lips keturių amžiaus grupių šokėjai: mažieji, t. y. 7–9 metų ir 10–12 metų, bei vyresnieji – 13–16 metų ir 17–20 metų amžiaus vaikai. Šokėjus vertins tarptautinė ekspertų komisija, o kiekvienai šokio kategorijai bus skiriamos trys prizinės vietos. Vienas kolektyvas bus apdovanotas specialiu Šiaulių miesto mero Artūro Visocko įsteigtu meniniu dirbiniu, kurio autorė Eglė Čibinskienė, o visose trijose šokio kategorijose pasirodę kolektyvai turės galimybę laimėti Grand Prix.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras, Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“. Renginius finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Renginiai nemokami. 

Tarptautinio šokio festivalio-konkurso organizatoriai dėkoja šventės draugams: UAB „Splius“, UAB „Dairola“, UAB „Sidabrinis medis“.




Atnaujinta: 2019-05-23 10:45