Atgal

XIII tarptautinis šokio festivalis-konkursas padovanojo neišdildomų įspūdžių

Gegužės 25 d. Šiaulių arenoje šurmuliavo XIII tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ konkursantai. Finišą pasiekęs festivalis-konkursas sutraukė apie 2000 šokėjų, kurie varžėsi klasikinio, liaudiško ir šiuolaikinio šokio kategorijose, o į išpuoštą sceną skubėjo keturių amžiaus grupių šokėjai: mažieji, t. y. 7–9 metų ir 10–12 metų, bei vyresnieji – 13–16 metų ir 17–20 metų amžiaus vaikai.


Konkursui įsibėgant dalyvių veiduose vis labiau ryškėjo noras pasirodyti kuo įtaigiau ir profesionaliau. „Šiemet labai stiprus konkursas. Tiek aukštą meistriškumą rodančių šokėjų vienoje vietoje seniai nematėme. Džiaugiuosi, kad galime dalyvauti“, – kalbėjo viena iš daugiau nei 40 konkurse kolektyvų dalyvaujančių kolektyvų vadovų.

Šokėjus vertinusi kompetentinga komisija, kurioje šiemet dirbo šiuolaikinio šokio pedagogas, šokio projektų Kinijoje, Prancūzijoje, Indijoje ir Nepale choreografas Vitalii Papish, kultūros ekspertė, fondo „Iniciatyva“  prezidentė, tarptautinių festivalių, konkursų, seminarų ir edukacinių programų organizatorė Natalia Polkh-Kostyukovich, balerina, Klaipėdos muzikinio teatro baleto solistė ir choreografė, Auksinio scenos kryžiaus laureatė Aušra Krasauskaitė, teatrologė, Valstybinio Šiaulių dramos teatro literatūrinės dalies vedėja, dr. Nomeda Šatkauskienė, Šiaulių miesto garbės pilietė, Šiaulių kultūros centro šokių ansamblio „Želmenėliai“ meno vadovė, baletmeisterė Aleksandra Aldona Masėnienė, tik antrino vadovei ir gyrė šokėjus už profesionalumą.

Prasidėjus apdovanojimams netilo ovacijos –  šokėjai palaikė šokėjus, negailėdami plojo ir reiškė džiaugsmą.

Į sceną užlipusi Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė džiaugėsi įvykusiu festivaliu-konkursu, sveikino visus dalyvius su puikiais pasirodymais, o specialų UAB „Sidabrinis medis“ prizą įsteigė pačiam mažiausiam konkurso dalyviui. Jį pelnė Eglė Urbonaitė (vad. Ligita Makarienė).

Šiaulių miesto vicemeras Egidijus Elijošius išskirtinį Šiaulių miesto mero Artūro Visocko įsteigtą prizą įteikė šokių kolektyvui „Polly“ iš Estijos (vad. Polina Žukova-Lazarčiuk). Vicemeras pasidžiaugė, kad vienas iš reprezentacinių Šiaulių miesto renginių sutraukė tokį gausų būrį puikių šokėjų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

„2019 metų „Aušrinė žvaigždė“ baigiasi, bet tegyvuoja ateinantis XIV tarptautinis šokio festivalis-konkursas „Aušrinė žvaigždė“, – konkursą pabaigė renginio vedėja Raimonda Sližienė.

Šventę organizavo Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“, finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Gerdos Verbliugevičiutės ir Vitos Jevtušenkienės nuotr. Daugiau nuotraukų – Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje.




Atnaujinta: 2019-05-27 11:12