Atgal

Šiaulių kultūros centro choras „Tremtinys“ paminėjo kūrybinės veiklos 30-metį

Birželio 9 d. Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių kultūros namuose nuskambėjo Šiaulių kultūros centro choro „Tremtinys“ kūrybinės veiklos 30-mečio koncertas „Kad ne auksinės vasaros...“. Gražios šventės metu aidėjo buvusių tremtinių ir politinių kalinių chorų atliekamos dainos, skambėjo nuoširdūs choro draugų ir kolegų sveikinimai bei palinkėjimai, pristatytas choro 30-ies veiklos metų dokumentinis filmas.


Šventiniame koncerte jautriomis dainomis žiūrovus žavėjo ne tik pats jubiliatas, bet ir jo draugai chorai iš kitų miestų. Kolektyvą sukakties proga sveikino ir dainas dovanojo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro tremtinių ir politinių kalinių choras „Tremties varpai“ (vad. Jovita Bražukienė), Mažeikių politinių kalinių ir tremtinių choras „Atmintis“ (vad. Zita Gužauskienė, koncertmeist. Jurgita Kungienė) ir Radviliškio kultūros centro politinių kalinių ir tremtinių choras „Versmė“ (vad. Rasa Gasiūnienė).

Koncerto metu netrūko ne tik jausmingai atliekamų dainų, bet ir sveikinimų bei padėkos žodžių. Choro nariams buvo padėkota už aktyvų dalyvavimą kolektyvo veikloje ir jautrius tremties koncertus. Tardama sveikinimo žodžius Šiaulių kultūros centro direktorė D. Bačiulė dėkojo choro meno vadovui Romaldui Pečeliūnui už tremties muzikinio paveldo sklaidą, darnaus kolektyvo subūrimą ir aktyvią koncertinę veiklą.

Kolektyvui taip pat buvo įteiktos Šiaulių miesto savivaldybės, LR Seimo bei Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga padėkos. Jubiliejumi pasidžiaugti atvyko Seimo narys Stasys Tumėnas, Šiaulių miesto mero pavaduotojas Egidijus Elijošius, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šiaulių filialo pirmininkė Valerija Jokubauskienė, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos Krikščionių Demokratų Senjorų bendruomenės atstovai.

Koncerto metu taip pat buvo pristatytas dokumentinis filmas apie choro 30-ies metų veiklą, kurį sukūrė Algirdas Kulikauskas, vienas iš choro „Tremtinys“ iniciatorių.

Renginį užbaigė jungtiniai visų dalyvavusių chorų pasirodymai. Šventės metu netrūko gražių prisiminimų, jautrių emocijų, nuoširdžios muzikos, jausmingos poezijos ir gausių aplodismentų.

Emilio Jucio nuotr. Daugiau nuotraukų – Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje.




Atnaujinta: 2019-06-09 18:17