Atgal

Rėkyvoje praūžė įvairius menus jungiantis renginių ciklas „Ir ežeras turi ausis“

Rugpjūčio 29 d. Rėkyvos ežero pakrantėje vyko paskutinis ciklo „Ir ežeras turi ausis“ renginys. Paskutinį mėnesio ketvirtadienį ištikimiausi ciklo dalyviai ciklą uždarė ypatingai – po atviru dangumi žiūrėjo dokumentinį filmą, susipažino su jo kūrėju, mėgavosi šokio pasirodymu bei šėlo su hiphopo grupe.


Renginys prasidėjo susitikimu su dokumentinio repo filmo „Tarp žemės ir dangaus“ autoriumi bei režisieriumi Eriku Toruntajevu, kuris papasakojo apie šio filmo sukūrimą, ir paties filmo peržiūra. Filmas supažindino žiūrovus lietuvišku repu, jo pradžia Lietuvoje ir šiandienos situacija, jame pasirodė žymiausi lietuvių kilmės repo atlikėjai.

Išskirtiniu šokio pasirodymu nustebino Butō šokio teatras „Okarukas“. Įtaigus performansas, kurį atliko lietuvių kilmės šokėja Sakurako bei prancūzas muzikantas Phil Von, prie Rėkyvos ežero sukūrė mistišką atmosferą ir užgniaužė kvapą visiems renginio dalyviams.

Renginių ciklą uždarė repo grupė „Despotin Fam“, kuri susirinkusiuosius pašokdino laiko patikrintais hitais bei savo paskutinio albumo kūriniais.

Renginių ciklas „Ir ežeras turi ausis“, prasidėjęs pirmąją rugpjūčio dieną, vyko keturis mėnesio ketvirtadienius ir šiauliečius subūrė susipažinti su įvairiomis eksperimentinio meno formomis, pasimėgauti poezija, muzika, teatru ir kitais menais po atviru Rėkyvos dangumi.

Vilmos Sungailės nuotr.




Atnaujinta: 2019-08-30 10:20