Atgal

„Šiaulių dienos“ vainikuotos šventiniu koncertu ir užburiančiais fejerverkais

Rugsėjo 7 d. Šiauliuose tęsėsi miesto gimtadienio renginiai. Šiauliečiai, o ir miesto svečiai lankėsi parodose, ekskursijose, rungtyniavo pilietiškumo žaidynėse „Aš esu pareiga“, o vakare tūkstančiai žmonių rinkosi Šiaulių arenos prieigose, kur vyko vakaro koncertas.


Pilietiškumo žaidynėse, išsidriekusiose visoje Talkšos ežero pakrantėje, policijos pareigūnų, medikų, pasieniečių, ugniagesių ir kariškių parengtas užduotis vykdė užsiregistravusių žmonių komandos, o jas palaikė nemažas būrys stebėtojų. Renginio metu šiauliečiai ir miesto svečiai apžiūrinėjo tarnybų naudojamą naujausią techniką ir ginkluotę, išbandė kurtas interaktyvias užduotis.
 
Miesto bulvare sustoti ir pasigrožėti vaikų ir suaugusiųjų šokiais bei dainomis kvietė „Rudens mozaikos 2019“ dalyviai. Gausiais publikos aplodismentais nuolat apdovanojami dalyviai švytėjo ir džiaugsmo.
 
Vakarop šiauliečiai traukė į Šiaulių arenos prieigas, kur jų laukė šventinis koncertas. Jame dalyvavo „Carnival Youth“ (Latvija), „ba.“, Monique, Donatas Montvydas su gyvo garso grupe, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. „Dar tik koncerto pradžia, o jūs jau tokie nuostabūs“, – gražių žodžių susirinkusiai miniai negailėjo atlikėja Monique.
 
Vakaro kulminacijoje aikštė prie arenos buvo pilnutėlė muzika ir vakaru besimėgaujančių žmonių. Sveikindamas susirinkusią publiką miesto meras Artūras Visockas kvietė aplodismentais padėkoti šventės dalyviams, rėmėjams ir organizatoriams. Meru paskatinimu minia suskandavo šūkį „Aš esu Šiauliai“, po kurio ir pasipylė įspūdingi fejerverkai.
 
Ilgiau panaktinėti miestiečiai galėjo dūzgėse su Leonu Somovu.
 
Rolando Parafinavičiaus, Laimono Simaičio, Roberto Ponelio, Violetos Ramanauskienės, Virginijaus Burbos, Žanetos Bytautinės, Evos Simutytės, Roko Baranausko nuotr.



Atnaujinta: 2019-09-08 14:22