Atgal

Pasaulinės baltosios lazdelės dienos proga Šiauliuose vyko „Koncertas tamsoje“

Spalio 15 d. Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių kultūros namuose vyko interaktyvių garsinio skaitymo valandų „Juozo Tumo-Vaižganto kūryba“ ciklo renginys „Koncertas tamsoje“, skirtas Pasaulinei baltosios lazdelės dienai.


Renginio metu susirinkusieji buvo supažindinti su Pasaulinės baltosios lazdelės dienos atsiradimo istorija bei minėjimo pradžia Lietuvoje.

Tuomet, užgesus didžiosioms šviesoms, žiūrovai buvo pakviesti klausytis muzikos ir poezijos beveik visiškoje tamsoje, o tiems, kurie norėjo patirti dar didesnį įspūdį ir skaitomų kūrinių epizodus bei muzikinius garsus įprasminti savo vaizduotėje, buvo užrištos akys.

Muzikos garsais žiūrovus užbūrė solistė Jūratė Vizbaraitė ir akompaniatorius Linas Dužinskas, Juozo Tumo-Vaižganto apysakų skaitomomis ištraukomis kerėjo Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorės Danguolė Petraitytė ir Lina Bocytė-Garbačiauskienė. Koncertą vedė aktorius Vladas Baranauskas.

Renginio metu visus akluosius ir silpnaregius pasveikino ir Šiaulių ir Tauragės regionų aklųjų centrui paramą įteikė Šiaulių „Lions“ klubo nariai.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras, rėmėja – Lietuvos kultūros taryba. Partneriai: Šiaulių viešosios bibliotekos Spindulio filialas, Lietuvos aklųjų bibliotekos Šiaulių padalinys, VšĮ „Šiaulių ir Tauragės regionų aklųjų centras“.

Vilmos Sungailės ir Tomo Andrijausko nuotr.




Atnaujinta: 2019-12-12 16:11