Atgal

Rėkyvoje nuvilnijo vienuoliktasis mėgėjų teatrų festivalis „Pulsas“

Lapkričio 9–10, 16–17 ir 22–23 dienomis Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namuose (Energetikų g. 7) buvo rodomi XI respublikinio mėgėjų teatrų festivalio „Pulsas 2019“ spektakliai.


Lapkričio pradžioje prasidėjęs, priešpaskutinį mėnesio savaitgalį festivalis pasiekė kulminaciją. Paskutinę dieną į festivalio uždarymą prisirinko pilna salė teatro mėgėjų. „Kaip smagu, kad Rėkyvoje vyksta tokie renginiai. Labai patiko spektakliai, stengiausi dalyvauti kiekvieną savaitgalį. Aš Rėkyvoje užaugau, todėl smagu sugrįžti ir apsilankyti kokybiškuose renginiuose“ , – įspūdžiais dalijosi festivalio dalyvė Inga.

Vienuoliktą kartą organizuotame festivalyje parodyti spektaklių atvyko 10 mėgėjų ir 3 profesionalų teatrai iš įvairių Lietuvos miestų. Šiais metais festivalis turėjo ir išskirtinių svečių – mėgėjų teatrą iš Sakartvelo, kurio spektaklis buvo verčiamas į lietuvių kalbą. Festivalio metu buvo parodyta 15 įvairaus žanro spektaklių, iš kurių 7 buvo skirti vaikams.

„Smagu žiūrėti į klegesio pilnus Rėkyvos kultūros namus, pajusti Rėkyvos pulsą. Džiaugiuosi, kad Šiauliuose yra žmonių, kurie myli teatrą“, – sako Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vedėja Lina Jankauskaitė.

Vilmos Sungailės ir Roko Baranausko nuotr.




Atnaujinta: 2019-11-26 10:14