Atgal

Kvietimas teikti informaciją apie planuojamus renginius miesto šventėje „Šiaulių dienos 782“

2018 m. rugsėjo 6–8 d. vyks miesto šventė „Šiaulių dienos 782“. Tai viena iš svarbiausių miesto švenčių, kurioje skatinamas šiauliečių ir miesto svečių šviečiamasis, kultūrinis, pramoginis užimtumas ir įvairių miesto institucijų bendradarbiavimas.


Pasirinktu šventės pavadinimu – „Ateitis mūsų“ – skleidžiame idėją, kad kiekvieno žmogaus rankose slypi galia kurti modernesnį Pasaulį, Lietuvą, Šiaulius. Sakome – „Ateitis mūsų“ ir kviečiame aktyviai įsilieti į didžiausio Šiauliuose renginio vyksmą. Siekiame, kad „Šiaulių dienos“ būtų įdomios ir aktualios visoms amžiaus grupėms, kad kiekvienas dalyvis rastų sau tinkamą pramogą, pats taptų šventės kūrėju ir ambasadoriumi. Tikime, kad visų kuriančiųjų, dalyvaujančiųjų ir palaikančiųjų dėka „Šiaulių dienos“ taps miesto vertybes, naujoves, laimėjimus atskleidžiančiu kultūros ir pramoginiu renginiu, darančiu kiekvieno kultūros vartotojo laisvalaikį turiningesnį. 
 
Kaip žinia, šiais metais miestas aktyviai vykdo viešųjų erdvių renovavimo darbus. Tad kuriam laikui netenkame tradicinių ir daugeliui įprastų renginių vietų. Dėl šios priežasties šventės organizatorius – Šiaulių kultūros centras – keleriems metams prisijaukina naują pagrindinio šventės vyksmo erdvę – Šiaulių arenos prieigas. Naujoje šventės erdvėje kursime pramogas, kur miestiečiai ir svečiai galės išbandyti technologines naujoves, dalyvauti pramoginėse-edukacinėse veiklose, kūrybinėse dirbtuvėse ir pan. Pasirinkta tema, gausi motorizuota eisena, įspūdingas šventės atidarymas su oro akrobatais bei masine akcija, populiariosios muzikos koncertiniai pasirodymai, Tarptautinis bigbendų festivalis (Talkšos ežero pakrantė), mėgėjų meno pasirodymai (Vilniaus g. prie Kaštonų al.), prekymetis (Vilniaus g.), parodos, muzikinis fejerverkas (prie Šiaulių arenos) ir kitos veiklos bei iniciatyvos kvies smagiai praleisti laiką.
 
Miesto dienos – mūsų visų šventė, tad kiekvieno indėlis yra labai reikalingas. Kviečiame Jus teikti informaciją apie planuojamus renginius, parodas, akcijas ir pan., kad galėtume parengti bendrą šventės programą. Pagrindinės šventės dienos – rugsėjo 6–8 d., bet į programą bus įtraukiami ir didieji renginiai, vyksiantys rugsėjo 5–9 d. Akcentuosime nemokamus renginius. Bus spausdinama bendra šventės renginių programa ir skelbiama internete. Pagrindinė programa, kuri atitiks šventės tematiką, bus spausdinama ir plakatuose. Informacijos lauksime iki 2018 m. birželio 4 d. Laiku nepateikus informacijos, renginys bus skelbiamas tik šventės programoje internete.
 
Informaciją apie renginius prašome pateikti Šiaulių kultūros centro Komunikacijos skyriaus vedėjai Irmai Jurgaitytei el. p. irma.jurgaityte@siauliukc.lt.
 
Tikimės, kad 2018-ųjų šventės programa dėl visų mūsų pastangų nenuvils nė vieno skirtingo amžiaus, skonio ar interesų šiauliečio ir miesto svečio.
 
 



Atnaujinta: 2018-04-26 15:44