Atgal

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metis Šiauliuose

Kovo 11 d. šiauliečiai minėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį. Prisikėlimo aikštėje rinkosi patriotiškai ir šventiškai nusiteikę miesto gyventojai.


Tautiniais akcentais pasipuošę ar laisvės vėjo malūnėliais nešini šiauliečiai Kovo 11-ąją dieną būrėsi Prisikėlimo aikštėje. Čia vyko iškilminga Lietuvos Respublikos vėliavos pakėlimo ceremonija, kurią vedė Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijos mokiniai Kamilė Railaitė ir Dominykas Girdziušas.

Lietuvos valstybės vėliavą kėlė jauna, perspektyvi ir aktyvi Šiaulių miesto šeima – Jolita ir Gediminas Krūmai su vaikais Dorotėja ir Teodoru. Susirinkusi savo kraštą mylinti minia vieningai giedojo Lietuvos valstybės himną – „Tautišką giesmę“.

Ceremonijoje dalyvavo ir prie šventinės atmosferos prisidėjo Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos merginų choras „Viva melodica“ (mokyt. Loreta Mikutienė), Šiaulių „Juventos“ progimnazijos 5–8 klasių jaunių choras „Melodija“ (mokyt. Loreta Mikutienė) ir Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga).

Pasibaigus iškilmingai Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijai, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės kariai buvo išlydėti į Jungtinių Tautų vadovaujamą operaciją Malyje.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas Dainius Pašvenskas pasveikino Lietuvą su gražiu jubiliejumi bei išvykstantiems kariams palinkėjo ne tik sėkmės misijoje, bet ir svarbiausių trijų dalykų: pareigos, kovingumo ir prisitaikymo. Kariams buvo perduota Lietuvos Respublikos vėliava ir kiekvienam įteiktas atminimo simbolis – rankų darbo sidabrinis ženkliukas „Vytis“.

Iškilmingame minėjime dalyvavo ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. „Sveikinu su Kovo 11-ąja ir su ypatinga diena Lietuvai, nepriklausomybės 30-mečiu. Visų pirma, tai reiškia pasitikėjimą ir atsakomybę. Šiandien šioje aikštėje stebėjome visišką pasitikėjimą jaunimu. Matėme, jog vėliavos pakėlimo ceremonijoje nebuvo jokių politikų kalbų, todėl, kad nė vienas politikas niekaip negalėtų apibrėžti Lietuvos jausmo kiekvieno žmogaus širdyje. O visų širdžių jausmą sudėjus ir būtų Lietuva. Taigi, labai noriu padėkoti jaunimui už prisiimtą atsakomybę ir pilną šios šventės organizavimą“, – sveikinimo žodį tarė miesto meras.

Meras, išlydėdamas karius, linkėjo jiems sėkmės ir įteikė miesto vėliavą. „Jūs atsakingi už miesto garbę ir jūs tai įvykdysit, jūs ruošėtės šitai misijai. Taigi, noriu palinkėti sėkmingos kelionės, sėkmingos tarnystės ir sėkmingo grįžimo atgal namo“, – sakė Artūras Visockas.

Rolando Parafinavičiaus nuotr.




Atnaujinta: 2021-02-09 14:33