Atgal

„Skambantis bulvaras“

Rugsėjo 10 d. 12-17 val.

Penktadienio vakarą įsisiūbavę koncertai ir festivaliai II-ąją šventės dieną tęsis visu pajėgumu. Dienos akcentas – interaktyvi programa „Skambantis bulvaras“. Pėsčiųjų bulvare, įvairiose vietose, vyks skirtingos, praeivius įtraukiančios ir užimančios interaktyvios veiklos.


Rekomenduojame sekti žemėlapį ir viską išbandyti. Interaktyvių „Skambančio bulvaro“ veiklų metu reikės surinkti žymes žemėlapyje, kurį rasite „Šiaulių dienų 780“ bukletuose arba tiesiog išsikirpkite iš rugsėjo 9 d. dienos savaitraščio Etaplius ir turėkite jį su savimi! Žemėlapyje pažymėtos stotelės, kurios išsidėsčiusios pėsčiųjų bulvare nuo Šiaulių Dviračių muziejaus iki pat Šiaulių dailės galerijos. Stotelėse sudalyvavę vienoje iš interaktyvių veiklų gausite po antspaudą – viso jų septynios. Paskutinė stotelė prisikėlimo aikštėje prie žymės Šiauliai (#ŠIAULIAI). Aktyviausių laukia šventinės dovanėlės.

  

Stotelė „KLEGĖK SU VAIKAIS” prie Dviračių muziejaus

Minsime dviračiu tiesiai į vaikystę, čia šoks ir dainuos geriausi Šiaulių miesto vaikų kolektyvai, čia kiekvienas atras sau mėgiamą veiklą. Pasakų herojai visus kvies ieškoti lobio, lenktyniauti, dirbtuvėlėse lavinti kūrybiškumą, na o policijos pareigūnai padės įveikti kelio ženklų užduotis. Visų aktyviai dalyvaujančių laukia prizai.

„Klegėk su vaikais” koncertinė programa:

  1. Vaikų dainavimo studija „Svirplys”

  2. Meninės raiškos mokykla „Incognito”

  3. Šiaulių kultūros centro vaikų vokalo studija „Rokoko”

  4. Raigainės progimnazijos šokio studija „Mega”

  5. Vaikų muzikos studija „Pūūūka”

  6. Raigainės progimnazijos šokio studija „Mega”

  7. Šiaulių moksleivių namų Šiuolaikinių šokių kolektyvas „Asorti”

  8. Raigainės progimnazijos šokio studijai „Mega”

  9. Šiaulių moksleivių namų vaikų muzikos studijai „En-den-du”

  10. Raigainės progimnazijos šokio studijai „Mega”

  11. Šiuolaikinio šokio klubas „Flamingas”

  12. Kūrybinio ugdymo centras „Mikitukas“

  13. Dainų progimnazijos šokių studija „Kosmėja”

  14. Šeimos ir jaunimo laisvalaikio centras “Penklinė”

  15. Gegužių progimnazijos rokenrolo klubas „Elvis”

  16. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vaikų šokių studija „Repeticija”

  17. Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“

  18. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos skyriaus vaikų šokių studija „Repeticija”

  19. Muzikos studija „Nieko tokio”

  20. Gatvės šokių mokyklai „Extreme”

 

Stotelė „DAINUOK SU JAUNAIS“ pėščiųjų bulvaras (vilniaus g.), amfiteatras

Amfiteatre skambės žinomos ir dar negirdėtos dainos, kurias atliks Šiaulių miesto jaunimas, solistai bei svečiai, kurie atvyksta nustebinti jus. Koncerto metu, nuo 12 iki 17 val. jus džiugins: Gabija Petrevičiutė, Gabija Lukrecija Petrauskaitė, „Ritmas kitaip“, Ro-ko-ko kvintetas ir dar daugelis kitų. Kviečiame visus ateiti ir išgirsti, kaip Šiauliuose skamba jaunimo balsai ir muzika.

 

Stotelė „ĮSIAMŽINK“ prie fotografijos muziejaus, Vilniaus g. 140

Visi šiauliečiai ir miesto svečiai savo šventinę nuotaiką galės įamžinti šalia Fotografijos muziejaus įrengtoje „Selfie-palapinėje“ bei aplankyti muziejaus ekspoziciją.

Šiuo metu Fotografijos muziejuje eksponuojama paroda „Požiūris į senovinę fotografiją”. Parodoje eksponuojami trylikos skirtingų kartų Lietuvos bei užsienio autorių darbai, kuriuose naujoms prasmėms sukurti panaudotos senovinės fotografijos. Daugiau informacijos http://www.ausrosmuziejus.lt/Ekspozicijos/Fotografijos-muziejus/node_10365

„Šiaulių dienų 780“ mecenato „Splius“ palapinėje galėsite įsiamžinti įrengtoje fotobūdelėje ir atminčiai gauti foto nuotrauką.

 

Stotelė „KELIAUK Į ŠIAULIUS“

Šiaulių turizmo informacijos centras kartu su bičiuliais kvies aktyviai pažinti kultūros, pramogų, istorijos bei kitus miesto turizmo išteklius bei patiems prisidėti kuriant miesto istoriją.

UNIKALI GALIMYBĖ KIEKVIENAM PIRMĄ KARTĄ TAPTI MIESTO ISTORIJOS DALIMI! Esantis ar buvęs šiaulietis galės pasidalinti prisiminimais, apie tai, kas neįtraukta į oficialiąją miesto istoriją. Šioje erdvėje startuoja Šiaulių universiteto Humanitarikos tyrimų centro projektas „Šiaulių istorinės ir kultūrinės atminties žemėlapis“.

Visokeriopai atsinaujinęs ir vis daugiau lankytojų sulaukiantis Geležinkelio muziejus pasiūlys bent trumpam pabūti geležinkelininkais, atminčiai pasidaryti nuotrauką, kvies dalyvauti įdomiuose žaidimuose laimint prizų bei dalins labai įdomų laikraštį „Geležinkelininkas“, parengtą pagal 1936 metų straipsnius.

Šiaulių arena ir bilietų platintoja Ticket Market pristatys išskirtines sezono naujienas bei kartu su Turizmo centru kvies atsakyti į klausimus apie Šiaulius. Atsakiusiam teisingai, „laimės ratas“ išsuks vieną iš Šiaulių arenos, Ticket Market dovanų kuponų ar Turizmo centro naudingą smulkmeną keliaujantiems. O dovanų – keli šimtai!

Šiaulių jaunųjų gamtininkų centras stebins savo augintiniais bei supažindins su naujomis ir pamėgtomis paslaugomis miestiečiams ar miesto svečiams.

Šioje erdvėje savo užrašų knygutes, atvirutes ar atvirlaiškius bus galima pasižymėti specialiai miesto gimtadieniui sukurtu spaudu.

Retro stiliumi pasipuošti ir įsiamžinti kvies senoviniu aparatu fotografuojantis menininkas.

 

Stotelė „IŠGIRSK TRADICIJĄ“ prie Šiaulių dailės galerijos, Vilniaus g. 245

Šiauliai – senas miestas.

Visais laikas čia savo gyvenimus kūrė miestelėnai.

Visais laikas miestelėnų traukos centras buvo mugės ir turgūs.

Visais laikais jų šurmulyje ragaujamas kulinarinis paveldas, grožimasi amatininkų darbais, susitinkama rimtiems ir nerimtiems pokalbiams, kurių metu aptariamas gyvenimas – liejasi išmintis, patarimai, juokas…

Visa tai yra mūsų – per keletą šimtmečių sugulusi kasdienybės tradicija.

Kviečiame įsiklausyti į Šventinės mugės šurmulį ir išgirsti tradiciją Skambančiame bulvare.

Salelėje „Išgirsk tradiciją“ koncertuos Šiaulių miesto folkloro ansambliai, kapelos, liaudiškų šokių kolektyvai.

Tradiciniai amatininkai ir tautodailininkai mokys pasidaryti iš popieriaus karpinį, lipdyti moliu, žiesti staklėmis, pasidaryti šieno skulptūrėlę, nusivelti malonų niekutį, pasigaminti žaislą, susipažinti ir išmėginti medžio drožybą.

Kaštonų alėjoje kiekvienas norintis galės prisidėti prie didžiojo Gyvybės medžio piešimo.

Vilniaus g. 237 pastato vitrinose eksponuojama Šiaulių krašto tradicinių amatininkų ir tautodailininkų darbų paroda

 

Stotelė „#ŠIAULIAI

Prisikėlimo aikštėje naujas objektas skirtas „Šiaulių dienų 780“ jubiliejiniam gimtadieniui – žymė ŠIAULIAI. Tai paskutinė interaktyvios veiklos „Skambantis bulvaras“ stotelė bei paskutinė interaktyvi veikla.

Nusifotografuokite prie žymės #ŠIAULIAI.

Įkelkite nuotrauką į savo „Facebook“ profilį su prierašu „#Šiauliai“ (hashtag Šiauliai).

Dalinkitės šventine gimtadienio nuotaika ir atsiimkite dovanėlę!




Atnaujinta: 2018-05-03 10:12