Atgal

Joninių vakarą Šiauliuose žydėjo papartis

Birželio 23-iosios vakarą šiauliečiai leidosi į paparčio žiedo ieškynes. Nors dėl masinių susibūrimų ribojimo organizatoriai buvo priverti keisti nusistovėjusias, įprastai prie Rėkyvos ežero minėtos, šventės tradicijas, šiauliečiai nenusiminė ir mielai įsitraukė į naujas iniciatyvas.


Birželio 23-iosios rytą Šiaulių kultūros centro interneto erdvėse pasirodė užuomina, kur Šiauliuose vakare pražys stebuklingasis paparčio žiedas. Pasukę galvas šiauliečiai mįslę įminė – paparčio žydėjimą apsupę, apglėbę sergsti keturi gimnazistai, lakūnai ir daktaras ne kur kitur, o Lieporių parkelyje.

Suradę papartį ieškynių dalyviai iš įvairiausių žolynų pynė vainikus, jais puošėsi ir pasipuošę fotografavosi prie pagrindinio šventės simbolio – atrastojo paparčio. Nepaisant pakitusio šventės turinio, ieškynių dalyviai linksmai praleido laiką gamtoje, prisiminė gražias Joninių šventės tradicijas – vainikų pynimo, paparčio žiedo ieškojimo.

Šventės metu vyko Joninių konkursas „Paparčio žiedo ieškynės Šiauliuose“. Prie atrastojo paparčio žiedo nusifotografavę su nusipintais vainikais, dalyviai kėlė nuotraukas į Šiaulių kultūros centro „Facebook“ ar į savo asmeninę „Instagram“ paskyras ir žymėjo „#Ieškynės“, „#Šiauliai“. Daugiausiai paspaudimų surinkęs autorius laimės AB „Fotokopija“, UAB vaistinės „Valerijonas“, VšĮ „Šiaulių kartingai“ TOPKART įsteigtus prizus. Balsavimas vyks iki birželio 25 d. 12 val.

Iki pat šventinės dienos Joninių laukimą skatino interneto platformose skelbiami animacinio filmuko „Kaip Jonas Joninių laukė“ epizodai. Juos galima žiūrėti čia: https://bit.ly/3evkR9m




Atnaujinta: 2020-06-24 18:20