Atgal

Atnaujintame Šiaulių kultūros centre – moteriškas ir elegantiškas spektaklis „Špylkos ir šlepetės“

2020 m. rugpjūčio 2 d., sekmadienį, 17 val. Šiaulių kultūros centro pramogų salėje „Maksas“ (Aušros al. 31) bus rodomas interaktyvus „Knygos teatro“ spektaklis „Špylkos ir šlepetės“. Pastatytas pagal to paties pavadinimo žurnalistės Nijolės Koskienės humoreskų knygą, spektaklis subtiliai perteikia moters pasaulį, kuriame netrūksta komiškų situacijų, gyvenimiškų patarimų ir moteriškų eksperimentų. Lengvas, linksmas, tačiau kartu žavus ir subtilus – tai spektaklis apie moterį, kuri stengiasi išlikti Moterimi šiuolaikiniame pasaulyje.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.
Bilieto kaina 20 Eur. Bilietus galima įsigyti internetu www.ticketmarket.lt, „Ticket market“ bilietų platinimo kasose.


„Knygos teatras“, įkurtas prieš septynerius metus Reditos Dominaitytės, siekia atgaivinti bei skleisti skaitovinio teatro tradicijas visoje Lietuvoje ir populiarinti lietuvių literatūrą, todėl stato spektaklius tik pagal lietuvių autorių kūrinius. „Špylkos ir šlepetės“ yra pirmasis teatro humoristinio žanro spektaklis, pastatytas pagal šiaulietės Nijolės Koskienės knygą, kuri savo humoru sužavėjo teatro vadovę. Spektaklio premjera įvyko 2019 m. rugsėjį Vilniuje, o 2020 m. rugpjūčio 2 d. teatras atvyksta į Šiaulius – spektaklį rodys atnaujintoje Šiaulių kultūros centro pramogų salėje „Maksas“.

Spektaklyje šmaikščiai ir subtiliai atskleidžiamas moteriškas žvilgsnis į pasaulį. „Pagrindinė spektaklio herojė Ieva – veikli, žaviai flirtuojanti, nenuspėjamo amžiaus moteris, nuolat įsipainiojanti į komiškas, paradoksalias situacijas ir pasiryžusi nuspręsti, išsiaiškinti čia ir dabar. Tai padaryti jai padeda ištikimos draugės. Žinoma, daugelio moteriškų eksperimentų taikinys tampa Adomas ir kiti kelyje sutikti vyrai“, – sako „Knygos teatro“ vadovė. Spektaklio režisierė – Sigita Pikturnaitė, šmaikščias spektaklio herojes, kurios negailės moteriškos išminties ir patarimų, įkūnys aktorės Redita Dominaitytė ir Renata Kutinaitė.

Atnaujintoje pramogų salėje „Maksas“, prie apvalių staliukų susėdusios moterys, draugių būryje ar su palydovais, galės pasimėgauti ne tik spektakliu, bet ir gardžiu pyragaičiu ir putojančio vyno taure. Spektaklio metu į žaidimą bus įtraukiamos ir pačios žiūrovės, kurios uždaroje „Facebook“ grupėje ir telefonu mėgins išspręsti labiausiai jas kamuojančias problemas.

Organizatoriai sako, kad spektaklis orientuotas į moteris, tačiau turėtų būti patrauklus bei įdomus ir vyrams. Tikimasi, kad jame perteiktose istorijose dauguma moterų įžvelgs save, o vyrai pamatys save iš moterų perspektyvos. „Todėl kviečiame visus, mėgstančius teatrą ir humorą, o  ypač moteris, nebijančias pasijuokti iš savęs ir mėgstančias retkarčiais pasilepinti gardžiu pyragaičiu. Pasikvieskite drauges ar draugus ir smagiai praleiskite sekmadienio vakarą!“, – sako organizatoriai.

Įėjimas į Šiaulių kultūros centro pramogų salę „Maksas“ iš vidinio kiemo pusės.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, tel. +370 41 54 52 79, mob. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt




Atnaujinta: 2020-07-29 16:25