Atgal

Šiauliai pradeda ruoštis Kalėdoms: miestas švies

Nors pasaulį paveikusi koronaviruso pandemija atnešė sumaišties į žmonių kultūrinį gyvenimą, gražiausios žiemos šventės Šiauliuose nebus pamirštos. Šiaulių miesto savivaldybė kviečia šiauliečius šventes pasitikti su jau gerai pažįstamu šūkiu „#ŠiauliaiŠviečia“ ir skleisti šviesą, optimizmą bei gerą nuotaiką viso kalėdinio laikotarpio metu. Nors masinių renginių mieste atsisakyta, žiemos švenčių laukimas bus ne mažiau stebuklingas nei įprastai – miestas puošis gražiausiomis kalėdinėmis dekoracijomis, o šiauliečiai raginami kurti Kalėdų dvasią kartu.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Gražiausioms metų šventėms paminėti Šiaulių kultūros centro kolektyvas kartu su įvairiomis Šiaulių miesto įstaigomis ir organizacijomis įprastai siūlydavo plačią kalėdinių ir naujamečių renginių programą Šiauliuose, tačiau epidemiologinė situacija šalyje šiais metais privertė atsisakyti kai kurių tradicinių šventinio laikotarpio akcentų. Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė atskleidžia, kad šventės šiais metais mieste bus kiek kitokios – dėl žmonių saugumo tradicinė Kalėdų eglės įžiebimo šventė su gausiu būriu žiūrovų neįvyks, tačiau ragina šiauliečius nenusiminti – kalėdinė atmosfera mieste tikrai bus.

„Pagrindinė miesto puošmena tikrai bus įžiebta ir kartu su kitomis šviečiančiomis kalėdinėmis dekoracijomis nušvies Šiaulių Prisikėlimo aikštę bei kurs šventišką atmosferą viso kalėdinio laikotarpio metu. Tikimės, kad išėję pasivaikščioti ir užėję į papuoštą aikštę šiauliečiai bei miesto svečiai prisimins tikrąjį žiemos švenčių grožį, pasisems gerų emocijų, kurios praskaidrins Kalėdų laukimą šiuo įtemptu laikotarpiu. Juk nuo mūsų pačių priklauso, kokia bus nuotaika per šventes, tad šiuo metu svarbu susitelkti, pozityviai nusiteikti ir išmokti džiaugtis mažais bei paprastais dalykais“, – sako D. Bačiulė.

Prisikėlimo aikštėje esanti siena šventiniu laikotarpiu bus ne tik papuošta, bet ir pirmą kartą atidaroma žmonių lankymui. „Pastato viduje bus eksponuojama laikina meninė ekspozicija, kurią apžiūrėti galės kiekvienas, o užlipus į viršuje esančią apžvalgos aikštelę atsivers nuostabus ne tik šventiškai papuoštos aikštės, bet ir mūsų mylimo miesto vaizdas. Neabejojame, kad apžiūrėję parodą ir pamatę Kalėdų dvasia alsuojantį miestą šiauliečiai bei miesto svečiai ir patys užsikrės šventine nuotaika“, – nauju lankomu objektu džiaugiasi Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorė Asta Lesauskienė.

Šiauliečiams, apsilankiusiems skvere prie Šiaulių miesto savivaldybės, užburiančią atmosferą kurs ir Kalėdų stebuklą pasakos dailininko Giotto 13 a. sukurtų freskų, vaizduojančių Šv. Pranciškaus Asyžiečio gyvenimo scenas, šviečiančios tūrinės freskos bei tradicinė prakartėlė.

Šūkis #ŠiauliaiŠviečia skambės visu šventiniu laikotarpiu, kartu tokiu pačiu pavadinimu bus skelbiama iniciatyva, kuria šiauliečiai bus kviečiami ruoštis šventėms, puošti namų ar darbo langus švytinčiomis dekoracijomis ir šviesti kartu su miestu. Taip šiauliečiai bus kviečiami pradžiuginti ir save, ir kaimynus, kurie švytėjimą matys pro savo namų langus ar saugiai vaikštinėdami gražų žiemos vakarą lauke. O aktyviausieji bus kviečiami sudalyvauti konkurse: įamžinti savo namų grožį ir pasidalinti šviečiančiu rezultatu su kitais. Akcija paskatins šiauliečius skleisti šviesą, o kartu su ja – viltį ir optimizmą, kurių šiuo sudėtingu laikotarpiu labai trūksta, bei tapti geros nuotaikos ambasadoriais.

„Tikimės, kad patys šiauliečiai prisidės prie Kalėdų dvasios kūrimo ir skleidimo – prisijungs prie šios iniciatyvos bei gražiausias žiemos šventes pasitiksiu pakilia nuotaika. Parodykime kitiems miestams, kad mokame švęsti saugiai ir užkrėskime kitus ne virusu, o gera nuotaika“,– sako organizatoriai.

Neužmirštas bus tradicinis naujametinis fejerverkas, tačiau jo vietos organizatoriai neatskleidžia – šiais metais šiauliečiai bus kviečiami išvengti įprastinio susibūrimo lauke ir naujametinius fejerverkus stebėti pro namų langus.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė, mob. +370 671 42 889, el. p. deimante.baciule@siauliukc.lt.




Atnaujinta: 2020-11-20 12:48