Atgal

Virtualioje erdvėje – prof. dr. Remigijaus Venckaus paroda ir paskaita

Šiaulių kultūros centras kviečia mėgautis menu neišėjus iš namų – visą gruodžio mėnesį Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje veiks prof. dr. Remigijaus Venckaus virtuali paroda „Šventinės atvirutės“. Gerai žinomas medijų menininkas, meno kritikas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius pirmą kartą visuomenę viešai supažindina su savo įgyvendintu grafinio dizaino projektu, o gruodžio 16 d. menininkas kviečia artimiau susipažinti su jo fotografijos kūryba, dalyvaujant nuotolinėje paskaitoje apie kūrybiškumo aspektą.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras, parodos partneris – Vilniaus Gedimino technikos universitetas.


Remigijus Venckus yra medijų meno ir kultūros tyrinėtojas, medijų menininkas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Fundamentinių mokslų fakulteto Grafinių sistemų katedros profesorius.

Būdamas dėstytojas jis taip pat yra ir daugybės mokslo straipsnių bei pranešimų, skaitytų tiek tarptautinėse, tiek respublikinėse mokslo konferencijose, autorius. Kaip kritikas, jis recenzuoja šiuolaikinio meno parodas ir rašo apie tapybą, fotografiją ir medijas, yra parašęs daugiau nei keturis šimtus kritinių straipsnių apie meną ir kultūrą. Jo recenzijose pristatomos parodos, vykstančios ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. R. Venckaus kuriamo fotografijos meno temos – atmintis, laikas ir individuali patirtis bei vyriško kūno ir seksualumo interpretacijos. Menininkas yra surengęs daugiau nei pusšimtį autorinių parodų Lietuvoje ir 4 užsienyje.

Gruodžio mėnesį savo kūrybos gerbėjams R. Venckus yra parengęs ne vieną staigmeną. Gruodžio 16 d. 18 val. menininkas kviečia dalyvauti viešoje paskaitoje „Apie kūrybą ir kūrybiškumą“, kurioje kalbės apie savo fotografijos kūrybą. Paskaita bus rodoma per „Zoom“ platformą, o visi prisijungimo duomenys pateikti Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje.

Visą mėnesį, iki gruodžio 31 dienos, Šiaulių kultūros centro interneto svetainėje galima apžiūrėti ir jo virtualią parodą „Šventinės atvirutės“. Pirmąją atvirutę menininkas sukūrė 2001 m., studijuodamas dailininko grafiko specialybę, o vėliau grafinio dizaino žinias gilino stažuočių ir studijų metu. R. Venckus sako, kad ši jo šventinių atviručių paroda tikrai nustebins daugelį žiūrovų, visų pirma, dėl to, kad jis niekada anksčiau neviešindavo savo grafinio dizaino projektų. Jo kūrybinių interesų lauke ši sritis visada buvo šalutinė.

Parodos autorius atvirauja: „Atviručių kūryba buvo savotiškas atsitraukimas nuo kitų kūrybinių ir akademinių darbų. Niekada nemąsčiau, kad ši mano veikla galėtų būti susijusi su profesija. Viskas pasikeitė 2018 m., kai Vilniaus Gedimino technikos universitete pradėjau dėstyti įvairias dizaino disciplinas. Akademinis darbas skatina mane vis labiau gilintis į grafinio dizaino sritį, ją teoriškai aiškinti ir praktiškai realizuoti tiek užsiėmimuose su studentais, tiek meninėje kūryboje“.

Virtualios parodos prieiga: http://en.venckus.eu/sventiniai-atvirukai-virtuali-paroda/ 
Virtualios paskaitos prieiga: https://liedm.zoom.us/j/2133823590; susitikimo kodas: (meeting ID) 213 382 3590; slaptažodis (passcode): foto

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Komunikacijos skyriaus vedėja Irma Jurgaitytė, mob. +370 671 42 955, el. p. irma.jurgaityte@siauliukc.lt ir Remigijus Venckus, el. p. remigijus@venckus.eu.




Atnaujinta: 2020-12-16 14:15