Atgal

Fotografo Edvardo Tamošiūno ir skulptoriaus Alvido Paškausko kūrinių paroda

Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelės laikina parodų galerija pasakoja praeities ir dabarties dvasia bei simboliais persipynusią Šiaulių miesto istoriją. Pasakotojai – meninės ekspozicijos autoriai – fotografas Edvardas Tamošiūnas ir skulptorius Alvidas Paškauskas.

Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelė
Gruodžio 5–15 d.

Edvardas Tamošiūnas – fotografas, aktyviai įsiliejęs į Šiaulių kultūrinį miesto gyvenimą, savanoriaujantis renginiuose bei padėjęs parengti ne vieną dešimtį fotografijų parodų, kūrėjas ir parodų dalyvis. Nuo vaikystės menininkas žavisi senovinėmis fotografijomis. Pradėjęs fotografuoti, ėmė domėtis ne tik šiuolaikinėmis technologijomis, bet ir senosiomis fotografijos technikomis.

Ekspozicijoje – pirmosios asmeninės E. Tamošiūno parodos „buvo ir yra“ kūrinių dalis. Fotografijose – reprezentacinės (ir ne tik) Šiaulių vietos, kurias menininkas fotografavo panašiu rakursu, kaip juos įamžino tarpukario ar ankstyvojo sovietmečio fotografijos meistrai. Autorius išsiskiria pasirinkta fotografijos technika – miestą jis fotografavo senovine (1907 m. gamybos) medine dumpline kamera (negatyvo dydis 13x18 cm) ir labai priartėjo prie senųjų meistrų metodikos.

Alvidas Paškauskas – šiaulietis menininkas, garsėjantis savitais kūriniais, kuriuose dominuoja ir mediena, ir metalas, ir stiklas. A. Paškauskas subrendo kaip savitas menininkas, išbandė įvairiausias medžiagas, sukūrė išskirtinių skulptūrinių objektų, sudėtingų instaliacijų. Penkiolika metų kūręs vitražus, vėliau ėmėsi skulptūros, išmoko kalvystės paslapčių. Menininkas – aktyvus grupinių parodų, kūrybinių plenerų dalyvis, o kūrybą įvardija kaip postūmį tobulėti.

Ekspozicijoje – visuomenei pristatytos menininko parodos „Šimšės stigmos“ kūrinių dalis. Medis ir akmuo šio menininko rankose įgyja siurrealistinio pasaulio pavidalus. Nepaisant medžiagų tvirtumo, menininko kūriniai stebėtinai ekspresyvūs ir gyvybingi.

 

Apžvalgos aikštelės darbo laikas (atnaujinta 2020.12.15)
Antradienis–sekmadienis: 12–17 val.

Atsižvelgiant į priimtus griežtesnius karantino apribojimus, nuo gruodžio 16 d. Prisikėlimo aikštės apžvalgos aikštelė nebedirbs ir lankytojai nebus įleidžiami.

Parodos lankymas apžvalgos aikštelėje bus atnaujintas, kai bus sušvelninti arba panaikinti karantino reikalavimai.

Žmonių skaičius pastato viduje ribojamas.

Reaguodami į Vyriausybės pateiktas rekomendacijas, maloniai prašome dėvėti apsaugines veido kaukes, laikytis saugaus atstumo, dezinfekuoti rankas. 

Rolando Parafinavičiaus nuotr.


Renginys nemokamas


Atnaujinta: 2021-01-04 09:25